Oldal: 1 / 1

Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.10.16. 23:33
Szerző: lzsolt75
Örülök, hogy indult egy ilyen téma is.
A címben szereplő egereket vásároltam meg, bízva a Xiaomi minőségben.
A Wireless-nek nevezett egér 2,4GHz-es frekvencián saját vevőjével kommunikál. Az egér relatíve kicsi méretű, de még használható. Számomra eddig egyetlen zavaró tényező, hogy az oldalán van egy gomb, ami nekem útban van. Funkciója böngészőkben a visszaugrás. Görgője is finoman teszi a dolgát. most épp egy fehér asztallapon használom mindenféle alátét nélkül és nem érzek akadozást a mutató mozgatásában.
A Portable változat már drágább egy kicsit. Ez már a dobozán is meglátszik, egy esztétikus dobozban kaptam meg aminek a tartalma úgy tolható ki a héjból, míg a másikat egy sima kis papírdobozban.
Ez az egér a 2,4GHz mellett tud Bluetooth-on is csatlakozni. A két módozat között az alján lévő nyomógombbal tudunk váltani. Ha zölden világít, akkor 2,4GHz-en, ha kéken akkor bluetoothon csatlakozott. A másik egérnél nagyobb alapterületű, de laposabb kialakítású. A görgője nagyon finoman gördül, szinte nem is érződik kattanás miközben használjuk. Nekem már talán egy kicsit túl lapos is.
Kíváncsi vagyok mások véleményére is, írjatok!

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.10.17. 17:38
Szerző: lzsolt75
Hát sajnos a BT-je 4.0-ás ami tök jó, de csak a telefonom tud itthon ilyet. Erre pl nem gondoltam. Azt reméltem, hogy milyen jó lesz a feleségem laptopjához, de az még nem tud 4.0-ás BT-t. Ha neg már adapter kell, akkor nehet a 2.4GHz-es adapterével is.

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 3 eszközömről

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.10.21. 18:52
Szerző: jobarathok
Nekem a gyönyörűséges portable van. Először én is azt gondoltam, hogy túl lapos lesz, de nincs gond vele (nem játékra a nagy gépen, csak laptophoz használom). A TV-vel csak az adapterrel megy, de nagyon cool :)

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.10.25. 21:11
Szerző: lzsolt75
Telefonon próbálta valaki? Felismeri a telefonom egyből, de a jobb gombra a vissza funkció van rendelve. Ez akkor hátrány számomra, amikor pl teamviewerrel egy távoli gépen matatok. Sajnos nem tudom előhozni a jobb gombos menüket a távoli gépen. Létezik erre valami konfig, amivel át lehet állítani?

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 3 eszközömről

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.12.13. 08:19
Szerző: gidano
Szia!

Jómagam is használom vagy három hete a laposegeret laptophoz.
Szándékom szerint egy USB port kiváltása lett volna a fő cél, de nem jött össze. A BT csatlakozást pár percnyi használatot követően eldobja, használom folyamatosan. Így ebben az üzemmódban számomra használhatatlan sajnos.
A laptopom BT4.0 adapteres, drivere az elérhető legújabb, így nem ott látom a gondot.
Esetleg van valakinek ötlete-megoldása a folyamatos BT használathoz?

Üdv.
gidano

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.12.13. 08:39
Szerző: vcapone
Portable van, de már nem is használom. Kb. 3 hét alatt a scrollja elpiszkolódott, ezáltal nehézkesen működik, visszaugrál az oldal stb. Nem fogom 3-4 hetente pucolgatni. Meguntam, vettem egy magic mouse 2-t.

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.12.13. 08:48
Szerző: jobarathok
Nekünk szeptember óta van meg a portable, de nincs baj vele. A laptop mellett néha TV-nél is használjuk, ott mondjuk csak az adapterrel megy.
Izsolt75. Most kipróbáltam egy Lenovo tablettel, semmit nem csinál a jobb gombra, s nem is tudom állítani.

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2017.12.28. 12:40
Szerző: lzsolt75
Szenvedtem a karácsonyi szünetben a portable moussal, azt hittem tönkrement az én egerem bluetooth-a is, nem látta semmi eszköz. Aztán kerestem a neten valami leírást, és abból kiderült, hogy van olyan lehetőség, hogy a funkcióválasztó gombot hosszan nyomva tartjuk, akkor valami más kapcsolódási móddal kapcsolódik. Újból hosszan megnyomva már látta is megint minden.
Itt találtam a leírást: Mi Portable mouse Manual

Re: Xiaomi Wireless és Portable Mouse

Elküldve: 2018.04.29. 08:45
Szerző: Freddious
Sziasztok!

Napra pontosan ma rendeltem meg 5 hónapja az oldalgombos vezeték nélküli egeret {Xiaomi Mi Mouse 2 (WSB01TM)}, teljes megelégedéssel használom azóta is. Az egész egér műanyagból készül, de talán elmondható, hogy a jobbik fajtából. Az egér felülete matt, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Az egér felső része könnyedén eltávolítható, mágnessel tartja a helyén magát. Ezt eltávolítva férünk hozzá az egy darab AA elemhez (már eleve benne van az egérben), amit a hivatalos leírás szerint évente elegendő cserélni. Az egér bal oldalán van egy alapértelmezetten "vissza" gombként funkcionáló gomb, de harmadik féltől származó alkalmazással (X-Mouse Button Control) remapolhatjuk, akár lenyomás hosszúságától függő funkciókat is rendelhetünk hozzá. A mikrokapcsoló típusa OMRON B3S1000s, míg az érzékelőé PIXART PAW3212DB-TJDT, ami egy "trash irodai szenzor".

Kép