Redmi 3/Pro & 3S/3X első lépések

Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Redmi 3/Pro & 3S/3X első lépések

#1

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

Kérek mindenkit, hogy kérdéseket, észrevételeket csak a témával (telepítés, BL nyitás, romolás) kapcsolatban tegyen, minden egyéb kérdésre ott vannak a megfelelő topicok.
________________________________________________________________________________________________________________
Sziasztok,

Tekintve, hogy nagyon sokszor futunk bele ugyanazokba a kérdésekbe, inkább készítettem egy átfogó leírást mindenkinek, akinek ilyen telefonja lesz/van.

Redmi 3/Pro, és a Redmi 3S/3X romjai eltérnek, mindig figyelj oda, melyiket töltöd le!
A telepítés menete ugyanaz.


Először is meg kell határozni, hogy szükséged van-e egyáltalán rá? Van-e hozzá türelmed? Akarsz-e napokat, heteket szöszmötölni? Ha igen, akkor végig kell gondolni, honnan vedd meg: Spemall, Gearbest, Xiaomishop.
SPEmall esetében meghatározható, hogy milyen rommal kéred, ergo magyar nyelvet is tartalmazó GLOBAL DEVELOPER rommal rendeld meg, ha szükséged van magyar nyelvre (3S). Meg amúgy is, különben tákolt rommal kapod. Kedvezményeink is vannak
SPEmall kedvezményes kuponok

Ha megérkezik, a kicsomagolásról, első bekapcsoláskor csinálj videót. Legyen benne a Beállítások --> A telefonról, főleg arról, hogy stimmel-e az IMEI szám a dobozon lévővel. Spemall esetében a számla = garancia, ha szükségét érzed, külön kell kérni, a többieknél nem tudom, hogy működik.
Biztos, hogy zárt Bootloaderrel érkezik, amit majd nyitni kell lehet. Csak kínai fejlesztői, vagy Global fejlesztői romon megy a nyitás.

Kezdjük
(A rom lecserélése a PureMolbile-on kívül nem jár garanciavesztéssel, a gyárit mindig vissza tudod tenni. A garanciális feltételek módosítását célzó egyeztetések zajlanak már velük is.)
Bekapcsolás után, ha valami nem tetszik, kevés a magyar nyelv benne, vagy bizonyos beállítások hiányosak, nincs Updater, ilyesmi, akkor biztos, hogy webshopos tákolt romod van, amit le kell cserélni (Settings --> About Phone --> MIUI Version). Ha elégedett vagy vele, akkor nem, viszont az soha nem fog frissülni, a nyelvi csomag az marad, ami épp rajta van, és hasonlók. Lehetnek benne olyan programok, amikkel nem szívesen használnál pl mobil bankot, de még facebookot sem. Különös ismertetőjele az irreálisan kinéző MIUI version. A normális stabil 4 számjegyből áll, közötte pontok (7.2.2.0). A normális fejlesztői pedig a kiadás dátumából áll (6.6.30.)

Global rom telepítés zárt Bootloaderrel
Download módban tudod megcsinálni. Kikapcsolt állapotban hangerő fel+bekapcs gomb (recovery), ott kiválasztod, hogy 英文, és utána angol lesz :)
Ha bármi félre sikerül, és nem tudod behozni a recoveryt, akkor mindhárom gombot nyomd egyszerre, villan és rezzen kettőt, majd sötét lesz. Az a download mód.
Ami kell hozzá:
1. Fastboot GLOBAL rom innen Redmi 3 ... Latest Global Developer Version Fastboot File Download
2. Lehetőleg 64 bites operációs rendszer.
3. MiFlash Tool - A legújabb nem szereti a 3/3pro-t, 2015.10.28.0 nekem bevált, de jó a 2016.04.01 is.
4. MiPCSuite
A "C" meghajtót részesítik előnyben.
FONTOS, HOGY A MEGFELELŐ ROMMAL DOLGOZZ! Redmi 3 és Pro esetében csak az IDO kódnevű, HM3 rom jó neked:
Kép
Redmi 3S/3S esetében csak a LAND kódnevű HM3SHM3X kódnevű rom jó neked:
Kép

A menet:
Telepítsd fel a letöltött cuccokat a gépre.
A telefon fejlesztői lehetőségeknél engedélyezd az USB hibakeresést:
Settings >> About Phone >> MIUI version-re katt 7-szer. Ezután: Settings >> Developer Options majd enable USB Debugging

Indítsd el a MiFlasht.
Download módban csatlakoztasd a telefont a gépre hátsó USB-re. (Győződj meg róla, hogy a MiFlash felismeri a telefont (COM10, COM bármi lehet)
Browse gombra kattintva tallózd be a letöltött és kicsomagolt fastboot Rom mappáját. Fontos, hogy a teljes mappa legyen betallózva, ne csak az images. Ezután Refresh. Itt megváltozhat a telefon elnevezése a Device fül alatt, ezzel ne foglalkozz :)
Alul jelöld be, hogy Flash all (Újabb MiFlash esetén clean all).
Kattints a Flashre, végigmegy, újraindul (akár 15-50 perc is lehet). Kész. Ha Globalt tettél fel, és nem akarsz mókolgatni, akkor ennyi volt.
Ha magától nem indul újra, akkor hangerő fel+le+bekapcs gombokat nyomd sokáig, és el fog indulni a boot
Kérlek, az utolsó pontra (Viber, Messenger, WhatsApp, Gmail) vess még egy pillantást.

Képes angol leírás

Ha a global romot tetted fel, nem akarsz BL-t nyitni, akkor ennyi volt, használd egészséggel :)

BOOTLOADER NYITÁS
A BL nyitás megy Global rommal is, az a lényeg, hogy GYÁRI FEJLESZTŐI ROM legyen.
Ha a rom fent van (Global dev, kínai dev), a Mi fiók hozzá rendelve, gépen belépve a fiók száz százalékos, akkor ezt a leírást kell követni
Pontos menet:
1. Megkéred a nyitási engedélyt itt. Ugyanazzal a fiókkal, amivel be vagy jelentkezve a telefonon.
2. Vársz (10 nap is lehet mire megjön, nem biztos, hogy jön róla SMS, de itt tudod ellenőrizni.
3. Megérkezik, elindítod a feloldó programot, amit innen töltöttél le
3.a. Jelentkezz be a feloldó programba a Mi fiókkal
3.b. Indítsd újra a telefont Fastboot módban (hangerő le+bekapcs)
3.c. Csatlakoztasd a telefont a géphez.
3.d. Nyomd meg az unlock gombot.
Kb 10 másodperc alatt kész. Let's Rock

TWRP, MIUIHU, EU ROM (MULTI)
Valamennyire már biztos, hogy belaktad a kicsikét, így a biztonsági mentés elengedhetetlen. A MiCloudban kell beállítani a heti mentést, de bármikor csinálhatsz manuálban is. Sokkal jobban szeretem, mint a telefon saját backupját.
Első lépés: Töltsd le a Multitool- t minden bajban segítségre lesz. Nem szaporítanám ennek leírásával a karaktereket, ott van minden :)
Ha magától nem indul újra, akkor hangerő fel+le+bekapcs gombokat nyomd sokáig, és el fog indulni a boot
Második lépés 1.: MIUI.HU rom (Csak Redmi 3/3Pro) telepítés esetén, Innen töltsd le a Magyar ROM-ot, és Itt támogasd a miui.hu csapatot hálád jeléül. Ezután a Harmadik lépéstől kövesd a leírást.
Nagyon fontos, hogy ha Multi, vagy egyéb főzött Bootloaderrel megáldott romról váltasz, a MIUIHU rom visszarakja az eredeti (zárt) BL-t, így Fastboot módban újra le kell futtatni az unlockot, különben nem fog elindulni.
Könnyen észre fogod venni, mert bootloopba kerül azonnal
Második lépés 2.: Töltsd le a legfrissebb EU romot (Nem MIUIHU, nem kínai, szlovák, és Vagyula mester kitartó keze munkáját tartalmazza, mi pedig dicsérjük) innen.
Harmadik lépés:Ha a telefonodra feltetted Multitoollal a TWRP-t, SuperSU-t, akkor nincs más dolgod, mint egy tetszőleges mappába felmásolni a telefonra a frissen letöltött romot. SuperSU-t csak akkor kell felrakni, ha szükséged van Root jogra. Ha nincs, akkor a SuperSU a későbbiekben is telejesen fölösleges.
7.3.9 és újabb romok esetén a TWRP nem indítható sem updaterből, sem a telefon recovery-ből. Mindhárom gomb együttes nyomása kell hozzá és az első rezzenésnél el kell engedni.
Updater alkaplazásban jobb fent három pont --> Reboot to Recovery. Ha minden jól csináltál, most a TWRP-t látod
TWRP NYELV: Ha kínai krikszkrakszok fogadnak, akkor a jobb oldali oszlop utolsó előtti pontjára kell nyomni, ezek a beállítások. Itt már vannak "ikonok", így nem lesz nehéz nehéz tovább menni. Földgömb, kiválasztod a hungariant (vagy, amit akarsz), majd az egyetlen szürke csirkelábas területre nyomsz. Utána visszamész a főmenübe.

Ha gyári romot (China dev, China Stable, Global) teszel fel, de szeretnél TWRP-t, nyitott BL-re,
akkor trebrona barátunk tökéletes leírását kövesd.

(Custom recovery (TWRP) flashelése már nyitott bootloaderrel (thx Karavik és Viktor0610))
Szájbarágósabb leírás kevésbé tapasztalt kollégáknak Bagoly 29 társunktól

TELEPÍTÉS TWRP-BEN (ROM, Programok)
Gyári Recovery romok
Tiszta telepítés ajánlott, de nekem hibátlan úgy is, hogy data/adatokat nem töröltem.
Törlés --> speciális törlés kipipálod a Dalvik, Rendszer, Gyorsítótár, Adat(Dalvik, System, Cache, Data) négyzeteket. Majd elhúzod a csúszkát.
Ha kész visszanyomkodod a főmenübe, majd Telepítés. Kiválasztod a letöltött ROM-ot, OK majd elhúzod a csúszkát a telepítéshez. Ha kész vissza főmenü, Törlés --> speciális törlés --> Dalvik, Cache pipa, törlöd.

Ezután újraindítás --> Rendszer. A végén még megkérdezi, hogy telepíted-e a SuperSU-t, nyomsz igent, majd újraindul. Iszonyat sokáig fog bootolni (15-50 perc akár), majd elindul egy fehér állapotjelző csík. Most építi újra a Dalvikot.
Ha Multiról váltottál épp MIUIHU-ra, akkor Újraindítás --> Bootloader. (Ez Fastboot módba irányít, ami az unlock újrafuttatásához kell.)

Ha elindul Recovery módba csak az updateren keresztül jelentkezz be, mert a hangerő fel+bekapcs nekem minden esetben bootloophoz vezetett.Multi ROM alatt, illetve trebrona leírását követve már nem jelentkezik a probléma

Ja igen, Vagyula órája a leírásokkal ellentétben működik Kínai fejlesztői, és EU romokon is. Ezer köszönet!

Xperia Billentyűzet

SuperSU

Elvileg ennyi volt a folyamat, használd egészséggel és szeretettel az új kincsedet!

Viber, Messenger, WhatsApp, Gmail
Ha szeretnéd azonnal megkapni az üzeneteket, értesítéseket az alábbi teendőid vannak:
1. Biztonság --> Engedélyek --> Engedélykezelő. Alkalmazások listájából válaszd ki, amire szükséged van, és adj meg neki minden engedélyt.
2. Biztonság --> Engedélyek --> Indítópult. Alkalmazások listájából válaszd ki, amire szükséged van, és kapcsold be az automatikus indítást.
2. Biztonság --> Akkumulátor --> Akkumulátorkímélőt kapcsold ki.
4. Biztonság --> Akkumulátor --> Alkalmazás Akkumulátorkímélő. Válaszd ki, amire szükséged van, és nyomj rá a nincs korlátozásra. A háttérben futó helymeghatározás engedélyezése már a Te döntésed.

Security - Data usage - Data usage stats - <érintett app kiválasztása> - Background data enabled.

(Kísérleti projekt: Ha valami mégsem megy, beragad, akkor az automatikus indítást ki kell kapcsolni, majd vissza az érintett appok esetében, utána megint menni fog. Ez az eljárás egyelőre többeknél működik.)

(Ha tiszta telepítést alkalmazol, Flashelsz (egyszóval gyalulsz), és nem a gyári témát alkalmazod, hanem pl MIUI+ témát, és szeretnéd MiCloudból visszaállítani a mentéseket, akkor először a témát állítsd be, és utána állítsd vissza a BackUp-ot.
Célja: Az asztalelrendezés csak akkor marad meg, ha előbb a témát állítod be)
Nem gyári témáknál előfordulhatnak hálózati problémák. Pl adatkapcsolat mindig megszakadt és csak telefon újraindítás után jött helyre, de csak rövid időre. Főként global fejlesztőinél jelentkezett a hiba, de gyári témával tökéletesen működik.

A heti frissítést, vagy bármilyen egyéb ROM telepítését csak akkor kezd el, ha a telefon fel van töltve, és nem szeretnél a következő 30-60 percben telefonálni.
________________________________________________________________________________________________________________

Kérek mindenkit, hogy kérdéseket, észrevételeket csak a témával (telepítés, BL nyitás, romolás) kapcsolatban tegyen, minden egyéb kérdésre ott vannak a megfelelő topicok.
A hozzászólást 122 alkalommal szerkesztették, utoljára Toportyan 2017.03.27. 19:21-kor.


Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Avatar
vagyula
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1420
Csatlakozott: 2013.12.12. 09:17
10
Telefonom: Xiaomi MiNote Pro

Medálok

Re: SZERKESZTÉS ALATT Redmi 3/Pro/3s első lépések

#2

Hozzászólás Szerző: vagyula »

3s-re mar más rom kell

Tapatalkkal küldve az én MI 5 eszközömről
Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Re: SZERKESZTÉS ALATT Redmi 3/Pro/3s első lépések

#3

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

Intézem, csak perpill nem vagyok otthon.

Tapatalkkal küldve az én Redmi 3 eszközömről
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Re: SZERKESZTÉSI JAVASLATOKRA VÁR Redmi 3/Pro első lépések

#4

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

Véletlen sikerült lemodellezni a TWRP-s törlést a telefonom, a baj az, hogy minden ki volt pipálva :(( =)) :(( =)) =))
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Re: SZERKESZTÉS ALATT Redmi 3/Pro/3s első lépések

#5

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

vagyula » Ma, 10:11 írta:3s-re mar más rom kell
Fixálva
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
MexRed
MIUI Tag
MIUI Tag
Hozzászólások: 101
Csatlakozott: 2015.01.26. 21:21
9
Telefonom: Xiaomi Redmi 1S

Medálok

Re: Redmi 3/Pro első lépések

#6

Hozzászólás Szerző: MexRed »

Tisztelt Toportyan !
Nagyon Köszönöm !
Hibátlan volt az útmutatás !
Telefonomon MIUI8 ( persze még loocked ) , de már működik !
Nagyon Köszönöm, és a sok munkát , törődést is !
Már alig várom,a nyitási engedélyt, és hogy a jól megszokott itteni kigyomlált magyar romot rá tehessem, és átköltözzek ebbe a telóba !
Még egyszer, és még SoXor Köszönöm a segítséget Mindenki-Net ! :))) Főleg neked : Toportyan ÚR ^:)^
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MexRed 2016.07.03. 20:09-kor.
Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Re: Redmi 3/Pro első lépések

#7

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

Köszönöm szépen a biztató szavakat, és nagyon szívesen az útmutatást.
BTW: Nincs magyar rom, EU/Multi ROM van, amiben van vagyula féle tökéletes fordítás :)
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
MexRed
MIUI Tag
MIUI Tag
Hozzászólások: 101
Csatlakozott: 2015.01.26. 21:21
9
Telefonom: Xiaomi Redmi 1S

Medálok

Re: Redmi 3/Pro első lépések

#8

Hozzászólás Szerző: MexRed »

Bocsi !
Véletlen volt az idézet, és természetesen Vagyula fordítására gondoltam :) Ui: most is az Ő Romját használom az 1s-en is MIUIHU 6.5.22 fejlesztői :) Istenien Működik ! még egyszer köszönöm !!
Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Re: Redmi 3/Pro első lépések

#9

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

Bekerült az Xperia billentyűzet és a SuperSU a leírásba. TWRP-ből telepíthető mindkettő.
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Avatar
Toportyan
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1803
Csatlakozott: 2015.04.28. 21:34
8
Telefonom: Redmi Note 11 NFC
Tartózkodási hely: Tatabánya
Kapcsolat:

Medálok

Re: Redmi 3/Pro első lépések

#10

Hozzászólás Szerző: Toportyan »

Viber, Messenger, WhatsApp, Gmail stb. helyes működéséhez szükséges lépések is bekerültek.
Redmi 1s (elhalálozott) MIUI8 6.9.15. MIUIHU / Redmi 3 Pro MIUI9 8.3.22. MIUIHU
Redmi 3 beüzemelés, első lépések ROM csere, GAPPS, BL nyitás, TWRP, MULTI ROM, saját tollból
Válasz küldése

Vissza: “Redmi 3”