Xiaomi 12X (psyche) kérdések, válaszok, megoldások

Válasz küldése
Avatar
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 28424
Csatlakozott: 2013.12.11. 23:22
10
Telefonom: Xiaomi 13
Tartózkodási hely: Győr
 megköszönte: 18 alkalommal
 megköszönték: 44 alkalommal
Gender:
Kapcsolat:

Medálok

Xiaomi 12X (psyche) kérdések, válaszok, megoldások

#1

Hozzászólás Szerző: rajen »

Szasztok!

Ide jöhetnek a Xiaomi 12X telefonnal kapcsolatos kérdések!


MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
Baldvin
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2022.11.14. 20:11
1
Telefonom: Nincs
Gender:

Re: Xiaomi 12X kérdések, válaszok, megoldások

#2

Hozzászólás Szerző: Baldvin »

Üdv!

Ma flasheltem android 11 eu rom miui 13.0.15-öt a xiaomi 12x-re és most twrp-t is szeretnék flashelni.

Először fastbootba bootolok, majd adb-ről twrp-re bootolok. A twrp-ben pedig a haladó beállításokhoz lépek, és kiválasztom a flashing current twrp-t. Miután ez megtörtént, újraindítom az eszközt, de a rendszer helyett a fastboot jön elő. Twrp flash után a rendszer elérhetetlenné válik. Valakinek van ötlete, hogyan lehetne kivitelezni, hogy a telefon Android 11-el fusson és twrp recovery legyen rajta?

Előre is köszönöm a választ!
Avatar
szekelyelek
MIUI őrült
MIUI őrült
Hozzászólások: 1443
Csatlakozott: 2015.10.15. 20:41
8
Telefonom: Poco F5
Tartózkodási hely: Monorierdő
 megköszönte: 1 alkalommal
 megköszönték: 2 alkalommal
Gender:
Kapcsolat:

Medálok

Re: Xiaomi 12X kérdések, válaszok, megoldások

#3

Hozzászólás Szerző: szekelyelek »

Többen már az A13-ra vágynak... Nem értem miért ragaszkodsz a 11-hez...?
Az Eu oldalon fastboot rom is A12-es... Nem lehet, hogy a TWRP nem jó az A11-hez?... Illetve én minden alkalommal a recovery telepítés után abban az üzemmódban indítom újra, sőt néha annak telepítésére is rákérdez... Csak ez után szoktam rom-ot telepíteni...
Illetve ezen nagy lépések mindig tiszta telepítéssel (format) kezdődik nálam a partició titkosítási bonyodalom leküzdése miatt...

Tapatalkkal küldve az én 22021211RG eszközömről

Baldvin
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2022.11.14. 20:11
1
Telefonom: Nincs
Gender:

Re: Xiaomi 12X kérdések, válaszok, megoldások

#4

Hozzászólás Szerző: Baldvin »

Az androind 12-től jött be a phantom process killer, ami erősen meggátolja az appok futását a háttérben, ami sok appnál azt eredményezi, mint a messengernél vagy a signalnál, hogy addig nem jeleníti meg az értesítésüket, amíg megnem nyílnak. Ezen kívül az olyan appok tevékenységét is gátolja, mint az accubattery, adguard és még sok más.

Én is telepíteném recovery-ből a romot, de android 11-hez csak fastboot rom van fent az Eu oldalon, illetve csak 1 darab recovery rom van fent, a jelenlegi legújabb A12-es amit kiadtak eddig miui-ra.
Avatar
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2016.04.13. 10:22
7
Telefonom: Xiaomi 12T Pro
Tartózkodási hely: Csorna
 megköszönte: 25 alkalommal
 megköszönték: 5 alkalommal
Gender:

Medálok

Re: Xiaomi 12X kérdések, válaszok, megoldások

#5

Hozzászólás Szerző: 0Elek2 »

Szia! @Baldvin!
"phantom process killer" ez mi ? Én nem hallottam erről, A12, A12,1, A13.
Milyen MIUI verzióról beszélsz, ami ilyen ?
Appoknak az engedélyek megvannak / voltak adva ? (Bizonyos esetekben, nem elég csak feltelepíteni az Árúházból)
Az álltalad használt MUI XY A12 gátólja az accubattery, adguard appot ? He ? :/

Xiaomi.Eu ROM -ba, van custom recovery, és ha jól tudom, akkor ingbrzy -"ék" a Nebrassy féle TWRP -t teszik bele, ezt azért jó tudni, mert egyrészt az ember tisztába lehet, hogy mi van alul (skkks vagy nebrassy, vagy of, stb), másrészt, mert bárki aki "megküzd" a custom recovery feltelepítésével, nincs tisztába vele, hogy ROM telepítés után, ez felülíródik avval ami a ROM -ba van. Ezért javasolják, hogy pl az Advanced menüpontban telepítsed újra, a Recovery Ramdisk opciónál, vagy újabb TWRP -be ROM telepítésnél be kell pipálni az "Automatically Reflash TWRP after flashing a ROM", így az lesz, marad amit az ember akar.
Illetve ez is amilyen "szent írás" xiaomi.eu ROM telepítése előtt kell Formázni, utána nem. AOSP ROM -nál pedig telepítés után kell formázni.

#2 postra én azt gondolom, hogy ott és azt megelőzően nem volt helyes sorrend, és egy formázás helyre tenné. Log-ba mit ír a twrp -d ?
(Hm.. fastboot alapú xiaomi.eu A11 ROM van fent, amit a „windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat” parancssal tettél fel, ezek után a telefon elindul szépen, és Te szeretnél recovery -t cserélni, amit pl:. beállítások/készülékem/MIUI verzió-ra böktél párszor, majd fent a három pöttynél reboot to Recovery, és elindult a TWRP -d, amibe telepítetted az álltalad letöltött TWRP -t ? vagy be van kapcsolva a fejlesztői beállítások és azon belül az extended power menu, és akkor a be/ki kapcs gomb hoszsan nyomása után az újraindításra böksz, és azon belül a recovery -re ?)
szerk: ja te fastboot módba tetted, és pc-ről bootoltál be egy twrp -t, ami elindult, és abból akartál fel tenni twrp -t, mondjuk ennek is működnie kellett volna...

MI a kódneve a telefonodnak ?
12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

12T Pro - Xperience 23.10.07 A13 /
Xiaomi Watch S1 Global - V1.3.119
Baldvin
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2022.11.14. 20:11
1
Telefonom: Nincs
Gender:

Re: Xiaomi 12X kérdések, válaszok, megoldások

#6

Hozzászólás Szerző: Baldvin »

Ez az úgynevezett phantom process killer nem miui verzióhoz van kötve, hanem az android 12-vel lett bevezetve, és annyi tesz, hogy követi a „fantomfolyamatokat”, amelyek egy háttéralkalmazás-folyamatból származó gyermekfolyamatok. Ha ezek a fantomfolyamatok túl sok CPU-t használnak, vagy számuk meghaladja a 32-t, akkor a rendszer leállítja őket. (elnézést egyes szavakért, mint a fantomfolyamat és gyermekfolyamat, de magyar megfelelőjét nem találtam).

https://issuetracker.google.com/issues/205156966?pli=1
Ezen a linken részletesebben is lehet olvasni erről a dologról.

Viszont azóta elengedtem az android 11-et, mert xda-n is mondták hogy ezt kilehet kerülni azzal, ha kikapcsolom az akkumulátor kímélőt az adott appnál, és megadok egyes engedélyeket, mint az automatikus indítás, plusz némely esetben a biztonság appon belül, az adott appot zárolni is kell. Na viszont ez így elég kényelmetlen, legalább is nekem, de olvastam, hogy android 13-al ha minden igaz bevezetik azt a funkciót fejlesztői beállításokba, hogy ezt a phantom process killer-t kilehessen kapcsolni.

A twrp-re visszatérve, onnan nem tudtam telepíteni romot, mert android 11-es eu rom csak fastboot rom-ként volt elérhető, amit csak fastboot-ból tudok telepíteni a "windows_fastboot_first_install_with_data_format" fálj elindításával. Miután ez befejeződött a recovery is miui-s stock recovery lett. Próbáltam azt is, hogy felteszem az android 11 alapú xiaomi.eu romot és onnan átbootolok fastbootba és bebootolom a gépről a twrp-t, ott pedig kiválasztottam az install recovery ramdisk opciót első alkalommal, másik esetben pedig a flashing current twrp-t, de mindkét alkalommal amikor ez lezajlott, a twrp-ből rendszerbe bootolás helyett a fastboot-ba dobott.
akiri
MIUI látogató
MIUI látogató
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2023.02.20. 08:57
1
Telefonom: Nincs
Gender:

Re: Xiaomi 12X (psyche) kérdések, válaszok, megoldások

#7

Hozzászólás Szerző: akiri »

sziasztok, tegnap végre átköltöztettem az asszonykám a 12x-re, ami nem jött össze : Honor band 5 aktivitásmérő karkötőre nem mennek ki az üzenetek, értesítések és nem bírom sehogy engedélyezni... csatolok róla két képet. ha valaki tudja, ne tartsa magában, nagyon köszönöm a segítséget.
Kép

Kép
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi 12 / Pro / X / T / T Pro / Ultra”