Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Disable your ad blocker to continue using our website.
Nippon írta:
Szia,
Az időjárás lokalizációt hol keresem? Melyik eszköz nyújtja ezt a szolgáltatást vagy az applikáción belül hol állítható? A travell logot sem találom.
Szia!
Már egy ideje nem tartalmazzák ezt a két funkciót az újabb verziók.
Ne keresd sehol...
Redmi Note7 Pro, AmazfitBip, MiScale, MiKey, PistonBasic, RoidMi, Yeelight Color, Mi Multifunction Gateway, XiaoYi SmartCam, Mi Smart Power Plug, Temperature & Humidity Sensor, Door & Window Sensor, Mi Human Body Sensor, Mi Smart Wireless Switcher
Rendeltem két csomaggal, grátiszban megtoldották mindkét zacskót plusz 1db-al. Szóval 8 helyett 10-et kaptam... Érdemes többet rendelni, mert nem egy csúcsminőség, nálunk gyerkőc van, állandóan piszkálta (kihúzta mindig a konnektorból) elég gyorsan tönkrement az átalakító, szóval jó ha van több darab kéznél.
Redmi Note7 Pro, AmazfitBip, MiScale, MiKey, PistonBasic, RoidMi, Yeelight Color, Mi Multifunction Gateway, XiaoYi SmartCam, Mi Smart Power Plug, Temperature & Humidity Sensor, Door & Window Sensor, Mi Human Body Sensor, Mi Smart Wireless Switcher
1s2o1l » Ma, 20:53 írta:Jol latom, hogy nincs gateway eu 220v os csatlakozoval? Milyen atalakitot hasznaltok hozza?
Bármelyik Kínai oldalon ha megrendeled és a megjegyzésben jelzed nekik, hogy milyen országban szeretnéd használni mellékelnek hozzá megfelelő aljzatot. Viszont nem mindegyik használható földelt konnektorban. Ilyen esetben célszerű ausztrál - EU(Magyarország) átalakítót venni, rendelni. Pl. : Conrad elektronik-nál. Viszonylag jó árban van és megfelelő minőségű.
Megérkezett kínából az első eresztés, amiben egy gateway, 2 hőmérő, három színes izzó, egy kocka volt.
Mindent sikerült összeraknom, de kicsi akadályba ütköztem, vagyis amit neten olvastam többen is.
A hőmérő log időeltolódással rögzít, ami abban problémás, hogy aktuálisnak a több órával korábban mért értékeket adja, viszont, ha nem a logot, hanem az aktuális értéket nézem jó az érték. Azzal magyarázzák, hogy kínai szerverrel dolgozik és az időeltolódás miatt van. Eléggé agyrém, hogy nem képesek arra figyelni nem csak kínai emberek élvezik a termékeiket.
A kocka nagyon megéri, mert nem szükséges telefonnal szerencsétlenkedni az izzók ki-be kapcsolásával, színek változtatásával, világosításával, sötétítésével. A kockát beprogramozom milyen mozdulatnál mit csináltasson és pikk-pakk változnak a dolgok.
A másik kérdésem, hogy van egy mi band 2 is és írjátok, hogy azt is lehet láttatni a gatewayon keresztül. Nekem nem látja a gateway, bár nem tudom mit is érnék el vele, ha azon látnám.
Ja és ugye a gateway rádió... Szerintem csak némi szoftver változtatás és máris menne a világ összes online rádiója. Fura, de egy tényleg feltörekvő cég jó termékekkel ezt miért nem csinálja meg rendesen?! Ahogy a hőmérős problémát is.
Amúgy amikor már a gateway már be van élesítve ki lehet választani angol területet a Mi home appban, de akkor meg nem lehet a gatewayt aktiválni. Ezt csak azért próbáltam ki, mert gondoltam a hőmérős időeltolódás azzal megkerülhető lenne.
Szóval szoftveresen kellene valamit produkálniuk, de úgy látszik abban kissé el vannak maradva.
Nekem a hőmérő logja 30 perc elmaradásban van csak az aktuális időponthoz képest. Én úgy vettem észre, hogy a fő képernyőjén a hőmérsékletet és a páratartalmat aktuálisan mutatja, mert ha rálehelek a szenzorra, akkor pár másodperc múlva mutatja is a változást a telefonon...
Igen, időpontra néhány perc a különbség, de hőmérséklet/páratartalom értékre nagyon nem. Ott több óra az eltérés. Legalábbis nálam és másoknál, akik jelezték külföldi fórumon. http://en.miui.com/thread-431314-1-1.html
szerk: nálam a profil/settings/Locale: Mainland China van beállítva a Mi Home appban.
Nekem is Mainland China a lokalizáció. Most a log "csak" 10 perc elmaradásban van (időpont szerint), 23:59-re a regisztrált hőmérséklet szerinte +5,7 fok... A "élő" mutatott érték viszont nagyon nem aktuális, jelenleg +1 fokot mutat az utcára, pedig az összes időjárás app szerint is bp-n jelenleg -6 és -8 fok között van a hőmérséklet. Na jó, tudom, hogy amúgy sem fog reális értéket mutatni, mert az ablakpárkányhoz van fogatva (panelház emelet) és bezavar a lakásból "kiszivárgó" meleg.
Nem érted amiről beszélek...
Van két hőmérséklet jelzés:
1 log, ami napi, heti és havi diagrammal jelez.
2 aktuális érték
A diagram látszólag aktuális időt mutat, de mégsem, mert magyar és Kína közötti időeltolódás miatt, ami például itt 22:00 órakor 25°C azt a hőmérsékletet hét óra eltolódással jeleníti meg, vagyis 05:00 -re regisztrálja a logban a 25°C -ot, holott ahol vagy 05:00 -kor az aktuális érték hiába 21°C. Ez a 21°C majd 12:00 -kor lesz látható a diagramon.
Például, ha délben nézed a logban szereplő hőmérsékletet az a 05:00-kor mért értéket rendeli a déli időponthoz, vagyis mindig több órával korábbi időpont hőmérsékleti értékét látod. Amúgy meg elég random időközönként vesz mintát ~20-30 percenként, de mint írtam majd csak hét órával később látod az aktuális hőmérsékleti értéket.
Röviden, az időeltolódás miatt 7 órával később látod az aktuális értékedet.
A XiaoYi kamerámnál pontosan ugyan ez a helyzet. Ha vissza akarok nézni felvételt, akkor számolnom kell, hogy meddig tekerjem vissza a csúszkát, hogy lássam mi történt. De ott valamiért "csak" 5 óra eltolódás van. A maradék két óra pedig abból adódik, hogy a kamera órája van előrébb 2 órát (sehol nem lehet beállítani manuálisan). Egyszóval ha most történik valami, amit vissza akarok nézni, akkor a telefonon keresztül csak 7 óra múlva tudom visszanézni.
Szóval de, értettem miről beszélsz.
Csak én pl a log részét nem szoktam nézni, amikor a hőmérsékletre vagyok kiváncsi. Én csak ezt a két "képernyőt" nézem:
Összesen
Hozzászólások száma: 182629
Témák száma: 12623
Összes bejelentés: 0
Összes ragacs: 61
Összes melléklet: 0
Napi témák: 3
Napi bejegyzések: 39
Felhasználók naponta: 14
Felhasználónkénti témák: 0
Felhasználónkénti bejegyzések: 3
Hozzászólások témánként: 14