Xiaomi Hongmi ROM telepítési útmutató -- Frissítve 3.22 --

doongoo
MIUI Tag
MIUI Tag
12
Telefonom: Egyéb

Re: Xiaomi Red Rice (Hongmi) ROM telepítési útmutató

Hozzászólás Szerző: doongoo »

Hát én sem magamtól jöttem rá, csak új lévén a MIUI-ban olvasgatok mindenfelé. Örülök, ha segíthettem.
rosszkutya
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Xiaomi Mi5s

Re: Xiaomi Red Rice (Hongmi) ROM telepítési útmutató

Hozzászólás Szerző: rosszkutya »

Sziasztok!

Még egy aprócska (de annál lámább) kérdés:
A Vagyula által, az első oldalon linkelt stabil multilang ROM-hoz is készülnek frissítések, és ha igen, akkor itt milyen frissítési periódusokkal lehet számolni?
kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12
Telefonom: Xiaomi Redmi 3

Medálok

Re: Xiaomi Hongmi ROM telepítési útmutató -- Frissítve 3.22

Hozzászólás Szerző: kisszoli0707 »

Sziasztok!
Érkezett egy Hongmi a napokban,amire egyik módszerrel sem tudom rávarázsolni a frissítést!A decemberben érkezett készülékemre sikerült,de ennek az újabb készüléknek haaz elsőként leírt módszerrel próbálkozok és rányomok a rendszerfissítés gombra,akkor visszadob a főmenübe! :( Ha meg a régebbi módszerrel próbálom meg,akkor odáig eljutok,hogy feltegyem a mobile uncle tools progit és el is tudom indítani a recovery updatest,de onnan újraindítva csak elindul a teló,a logó után a képernyő felő 1-2 milliméteres sávjában szines krikszkrakszok,de nem jön be az angol nyelvű recovery.A kínai gyári factory menü bejön,de az meg nekem "kínai"! :(
Ja,mellesleg valamiféle MIUI-JHBCNAL25.0 verzió van rajta,ami persze közel sem tökéletes,hiába frissítette orba-szájba a kínai nekem és beállított rajta valami gazságot,amiáltal visszadob a főmenübe,ha rányomok a rendszerfrissítés gombra.
Mit lehet most kezdeni?Kicsit láma vagyok,úgy magyarázzátok,habár mondom az első hongmit sikerült frissítenem úgy 3 hónapja,de azzal nem volt ilyen gond.
Köszönöm!
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: rajen »

Jelenlegi legfrissebb verzió JHBCNBA13.0 (V5) a 25-ös valami kamu MIUI. Mint annyit írtuk már, ellenőrizd, hogy valóban eredeti e a készüléked! Innen töltsd le a rendes többnyelvű romot: http://miuiandroid.hu/index.php?page=xi ... ngmi-wcdma
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
rosszkutya
MIUI látogató
MIUI látogató
12
Telefonom: Xiaomi Mi5s

Hozzászólás Szerző: rosszkutya »

Szia!

Szerintem próbáld meg a TWRP recoveryt feltenni, az 1. hsz.-ban leírtak alapján!
Az talán valamivel biztosabb megoldás az újabb készülékek esetén, mint a CWM-recovery.

Nekem pl. a TWRP-t sem engedte feltenni, de egy segítőkész fórumtárs, doongoo alábbi tippje segített:

"Esetleg próbáld meg ezt:

"your rom contains stock recovery installing script launched every time you boot yr system
to prevent restoring stock recovery after installing twrp reboot and immediately press and hold vol down and power to call uboot menu BEFORE your system will boot. Use vol down key to select Recovery and Vol Up to confirm. U will enter twrp. Select "Mount" and choose "system", back, choose Advanced -> File Manager and delete /system/recovery-from-boot.p file."

ha rootolva vagy, akkor alapból is megpróbálhatod valamilyen root explorerrel (nem muszáj törölni sem szerintem, elég ha átnevezed
Forrás: http://en.miui.com/thread-13092-24-1.html"
kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Medálok

O.K.,rendben,próbálkozok,nem adom fel,csak most nem volt időm,de annyit már megnéztem a CPU Z-vel,hogy eredeti-e a telefon és igen,persze az,azért is a TOC2-től rendeltem,mint a sajátomat is előtte.Ja és furcsa,de valóban JHBCNAL25.0 a verziószáma a CPU Z szerint is.
Még szenvedek vele... :)
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12

Medálok

Igen, már más is kapott Redmit 25-ös szoftverrel, ami kamu. Hiányzik belőle pár dolog és nem tökéletes. 15-ös a legújabb, tedd fel és minden rendben lesz TWRP-vel. :oke:
kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Medálok

Bocsánat,de sajnos még mindig nem sikerült összehoznom a Hongmi frissítést,mivel bár adtatok angol nyelvű tippet,de az angol tudásom elég gyér,tehát nem értem,hogy is tudnék belépni a recoverybe.Szeretném feltenni a TWRP-t és azon keresztül frissíteni,rá is másolom az SD kártyára,de a telefon->rendszerfrissítések menüből mindig visszadob a főképernyőre,nem tudom előhozni a ROM telepítés kiválasztását,sem semmi mást onnan.Valami külső progival fel lehet tenni a TWRP-t?Mobile Uncle Tools fennt van a készüléken egyébként,illetve a SuperSU is,ha jól írom.A gyári kínai recoverybe be tudok lépni.Nem kellene valamit leszednem a telórol,ami esetleg bekavarhat az angol nyelvű recoverynek?Említettem,hogy a hangerő fel és bekapcs. gombbal csak egy pár milliméteres színes sáv jelenik meg a telefon felső sávjában,de onnan nem lép tovább,kiléptet és elindítja a telefont normál módon.Már kipróbáltam akárhány nyomkodós variációt,hátha elindulna az angol recovery,de sajnos nem reagál semmire.
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12

Medálok

Azt még meg sem kérdeztük, hogy WCDMA vagy TD verzió van neked?
kisszoli0707
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
12

Medálok

Bocsánat,ha még nem mondtam volna belépek a telefonról->rendszerfrissítések menühöz,akkor hiába nyomok rá a menü gombra a bal alsó sarokban,nem ad be semmit!Tudom,elméletileg itt egy menünek kellene bejönni,mert a saját Hongmimon is működik ez a menüpont.Ezen pedig,ami most jött JHBCNAL25.0 verzió számmal nem adja be!Szemét kínaiak,mit csinálhattak vajon vele?Egyébként már megnéztem minden programmal és külsőleg is,de 100%,hogy eredeti és WCDMA,vagy milyen verzió!
Válasz küldése

Vissza: “Redmi 1 (!!! NEM REDMI 1S !!!)”