Xiaomi Mini WiFi
-
expr
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note
Re: Xiaomi Mini WiFi
Sziasztok, én is a felső képen szereplő csatlakozás mellett döntöttem.
Minden remekül működik csak a NAS-on futó transmission passzív módban fut.
A Synology NAS-on, és a router webes felületén is hozzáadtam a portot de valahogy mégsem akarja.
Valami ötlete esetleg valakinek?
Minden remekül működik csak a NAS-on futó transmission passzív módban fut.
A Synology NAS-on, és a router webes felületén is hozzáadtam a portot de valahogy mégsem akarja.
Valami ötlete esetleg valakinek?
- Digojr
- MIUI Szerviz

- 12
- Telefonom: Xiaomi Mi5
-
Medálok
Szia!
Neked is van a router előtt egy modem?
Milyen, miért?
Nekem itthon 500/100 as netem van, és hasonlóan szívtam a port nyitásokkal...
A Digi nek a csoda ZTE routert volt amit sikerült el... ni egy saját digis frimwear el...
Amivel a synology nem kommunikál és nem lehet portokat nyitni rendesen...
Viszont ez a ZTE eszköz csinálja az analóg telefon vonalat is.
Ki kellet vennem a szolgáltató router ét, és a, Xiaomi roterrel "betárcsázni".
Viszont nálam a telefon is kellett ezért úgy variáltam meg hogy :
Bejön a kábel az utcáról, oda raktam egy gigás switch et ami 2 részre osztja a bejövő jelet
1.ment a ZTE routerbe ahol töröltem a wan résznél a felhasználó nevet (a telefon vonalat így is megcsinálja), de így nem csatlakozik az Internete re.
2.ment a Xiaomi nagy routerbe ami csatlakozik a net felé és megcsinálja az 5GHz es wifit is.
Majd innen még egy gigás switch be ahonnan a synology ba, a PC k be, és a média lejatszóhoz.
Persze az egész rendszer egy nagyobb szünetmentes csücsül
És folyamatosan üzemel hiba nélkül.
Neked is van a router előtt egy modem?
Milyen, miért?
Nekem itthon 500/100 as netem van, és hasonlóan szívtam a port nyitásokkal...
A Digi nek a csoda ZTE routert volt amit sikerült el... ni egy saját digis frimwear el...
Amivel a synology nem kommunikál és nem lehet portokat nyitni rendesen...
Viszont ez a ZTE eszköz csinálja az analóg telefon vonalat is.
Ki kellet vennem a szolgáltató router ét, és a, Xiaomi roterrel "betárcsázni".
Viszont nálam a telefon is kellett ezért úgy variáltam meg hogy :
Bejön a kábel az utcáról, oda raktam egy gigás switch et ami 2 részre osztja a bejövő jelet
1.ment a ZTE routerbe ahol töröltem a wan résznél a felhasználó nevet (a telefon vonalat így is megcsinálja), de így nem csatlakozik az Internete re.
2.ment a Xiaomi nagy routerbe ami csatlakozik a net felé és megcsinálja az 5GHz es wifit is.
Majd innen még egy gigás switch be ahonnan a synology ba, a PC k be, és a média lejatszóhoz.
Persze az egész rendszer egy nagyobb szünetmentes csücsül
És folyamatosan üzemel hiba nélkül.
-
expr
- MIUI látogató

- 11
köszönöm a hozzászólást, nálam úgy van "bekötve", hogy bejön a net egy upc modembe/router aztán onnét a xiaomi routerébe (ez adja a wifit) valamint innét van egy 100-as csatlakozás (mivel nincs más port) a switch-be és erre vannak rákötve azok az eszközök amik gigabiten tudnak kommunikálni egymással. (laptop, tv, nas, apple tv, stb)
Így a nas a tv, airprint nyomtató és egyéb wifin lévő dolgok is egy hálózaton vannak.
Míg ha a upc modem után raknék switchet és erről osztanám el az eszközöket akkor a wifis dolgok és a lanon lévő eszközök más háózaton lennének.
A másik felmerült kérdés, hogy minenk az upc modem mikor a mini wifi routerral is lehetne csatlakozni sem hozna megoldást mert a nas nem preferálja az elé bekötött xiaomi routert és nem tud portot nyitni rajta.
Hiába nyitom portforward menüben a portot azt mégsem tudja használni a nas és továbbra is passzivként üzemel a torrent.
Próbálkozom tovább, hátha valahogy sikerül.
szerk.
és ha úgy kötöm be, hogy net jön az upc modembe onnét a switch-be amire a xiaomi router is be van kötve "átjátszó" üzemmódba így egy hálózaton lenne az összes eszköz. Vagy rosszul gondolom?
Így a nas a tv, airprint nyomtató és egyéb wifin lévő dolgok is egy hálózaton vannak.
Míg ha a upc modem után raknék switchet és erről osztanám el az eszközöket akkor a wifis dolgok és a lanon lévő eszközök más háózaton lennének.
A másik felmerült kérdés, hogy minenk az upc modem mikor a mini wifi routerral is lehetne csatlakozni sem hozna megoldást mert a nas nem preferálja az elé bekötött xiaomi routert és nem tud portot nyitni rajta.
Hiába nyitom portforward menüben a portot azt mégsem tudja használni a nas és továbbra is passzivként üzemel a torrent.
Próbálkozom tovább, hátha valahogy sikerül.
szerk.
és ha úgy kötöm be, hogy net jön az upc modembe onnét a switch-be amire a xiaomi router is be van kötve "átjátszó" üzemmódba így egy hálózaton lenne az összes eszköz. Vagy rosszul gondolom?
-
Oltikid
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi 1S
Hali!
Kicsit ..... vagyok es elakadtam (Mi Router Mini). Olyan kerdesem lenne, hogy az app-ba se telon, se padon, se gepen nem tudok belepni.!?
Az megvan, hogy amikor indul akkor ker egy felh.nevet es egy jelszot. Oda megadom a Mi acc.ot, tovabblep es ker egy dynamic password-ot. Akarmit irok ide be, semmi nem tortenik es nem enged tovabb. Valakinek van valami otlete, hogy azt honnan szedjek, vagy mi az? Koszi elore is!
Kicsit ..... vagyok es elakadtam (Mi Router Mini). Olyan kerdesem lenne, hogy az app-ba se telon, se padon, se gepen nem tudok belepni.!?
Az megvan, hogy amikor indul akkor ker egy felh.nevet es egy jelszot. Oda megadom a Mi acc.ot, tovabblep es ker egy dynamic password-ot. Akarmit irok ide be, semmi nem tortenik es nem enged tovabb. Valakinek van valami otlete, hogy azt honnan szedjek, vagy mi az? Koszi elore is!
- wocsok17
- MIUI imádó

- 12
- Telefonom: POCO X3
-
Medálok
Próbáld feltelepíteni a magyar appot, amit fordítottam. Ilyen dinamikus jelszót én nem találok benne.
De a héten megpróbálom kibontani a mini routert is, mert nem nagyon akarja megvenni senki, nekem meg jó lesz lefedni a kertet...
Aztán kapálás közben is lehet netezni.
Az értelmetlenség netovábbja.
De a héten megpróbálom kibontani a mini routert is, mert nem nagyon akarja megvenni senki, nekem meg jó lesz lefedni a kertet...
-
Baloo
- MIUI látogató

- 11
-
dfilpo
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi 3
- wocsok17
- MIUI imádó

- 12
-
Medálok
A nagyról tudok biztosan nyilatkozni, hogy igen, de szerintem a kicsi is tudja.
-
mgTerminator
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi6
-
Medálok
Szia! Engem érdekelne egy ilyen mini router, mennyiért tudsz szerezni?wocsok17 » 2015.04.08. 10:02 írta:Próbáld feltelepíteni a magyar appot, amit fordítottam. Ilyen dinamikus jelszót én nem találok benne.
De a héten megpróbálom kibontani a mini routert is, mert nem nagyon akarja megvenni senki, nekem meg jó lesz lefedni a kertet...Aztán kapálás közben is lehet netezni.
Az értelmetlenség netovábbja.
- wocsok17
- MIUI imádó

- 12
-
Medálok