[APP] Magyar Xiaomi / Mi Home
-
csonkasz
- MIUI érdeklődő

- 11
- Telefonom: Egyéb
Re: [APP] Magyar Mi Home és plug-in
Ha jól emlékszem, újratelepítés után nálam is megmaradt az eszköz és nem távolítottam el. Letöltötte az eredeti 10204.apk-t és utána felülírattam az innen letöltöttel.
-
skornailpio
- MIUI látogató

- 8
és működött? mert pont ezt csinálom és semmi. Mindegy, nyilván tudok angolul, csak nem értem, miért nem megy.
-
csonkasz
- MIUI érdeklődő

- 11
-
gorba
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Xiaomi Redmi 1S
A hiányos fordítások lesznek javítva? Már a sokadik verzió amiben maradnak ugyanazok a lefordítatlan részek.
-
MGJ
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Xiaomi Mi6
Úgy gondolom, hogy a MiHome, mint Xiaomi termék sose fogja támogatni a Sengled eszközödet.Taoist » 2018.01.19. 13:06 írta:Tudom, nem ez a legmegfelelőbb topic, de ez áll a legközelebb a kérdésemhez, illetve ahogy nézem, itt elég aktívak a Xiaomiguruk...
Szóval:
Van egy V1es SmarthomeKitem, meg egy pár Yeelight izzóm szenzorom...
Ezeket simán vezérlem a MiHome Appból 5.0.29 (Nem a magyarított verzió, az original kínai, angol nyelvre rakva)
Viszont van itthon pár Sengled márkájú ZigBee-s okosizzóm, ami dimmelhető, állítható a színhőmérséklete.
Ez a saját hubjával ,saját appjával vezérelhető.
Gondoltam, ha már ZigBee-s , megpróbálom összahozni a Xiaomi Gateway-el.
Reseteltem az izzót, párosító modba kapcsoltam, a MiHome appban pedig a Gateway opciói között rámentem az "add child device" lehetőségre,majd a manual add fülre, pár másodpercig keresett, ekkor mondott valamit a kínai néni a Gatewayben, és a MiHome appban megjelent egy új eszköz "X-Bulb" néven.
Azt írja Connected to Gateway, de ha rákattintok, nem tudja betölteni a hozzá tartozó felületet, gondolom itt húzná le valahonnan azt az apk-t, amiket itt magyarítotok.
Valószínűleg abban lenne lehetőség a fényerőt, színhőt állítani, mint a yeelight esetében.
Ennek hiányában csak annyit tudok tenni, hogy triggerekkel a "Fel" és "Le" állapotok között tudok váltani (Pl ajtónyitásra az X-bulb felkapcsol)
A KÉRDÉS:Van rá esély, hogy egy olyan vezérlő fület varázsoljak valahogy a MiHome appba, amivel a színhőmérsékletet, fényerőt is szabályozni tudom?
Ez az X-bulb egyáltalán mi? Álltalános ZigBee eszköz? Lehetséges, hogy később elérhető lesz hozzá vezérlő opció?
Tippek? Ötletek?
Előre is nagyon köszi a segítséget!
Számodra egy Raspberry Pi (vagy egyéb szerver, akár PC, de felesleges a fogyasztása miatt) és rajta pl. egy Home Assistant megoldás lehet. Így egy felületről tudnád a Xiaomi és egyéb okos eszközeidet vezérelni, automatizálni.
Itt van is szó a Home Assistant és Sengled eszközök kapcsolatáról: https://community.home-assistant.io/t/h ... zb-1/20978
-
wierra
- MIUI érdeklődő

- 12
- Telefonom: Xiaomi Mi4c
-
aho3
- MIUI érdeklődő

- 10
- Telefonom: Xiaomi Mi5
Oh, kicsit irigy vagyok a robot vacuum 1 magyar hang miatt
remélem lesz v2 is magyarul
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
-
emel
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3
A prohardver oldalán sz_gabor néven én készítettem a leírást.Ide azért nem tettem fel mert ez a fórum nem a robotporszívóról szól.Ha kérdés van itt is feltehetitek.
-
emel
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3
A v2 is megoldható, de ahhoz rootolt firmware kell (már van hozzá) a WinSCP-el a /mnt/data/rockrobo/sounds mappába kicserélni a hangfájlokat.aho3 » Tegnap, 14:15 írta:Oh, kicsit irigy vagyok a robot vacuum 1 magyar hang miattremélem lesz v2 is magyarul