Kérdések, válaszok, megoldások
-
henk
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi 3
-
Medálok
Re: Kérdések, válaszok, megoldások
Sziasztok!
Nem olyan rég ,pontosabban egy hete hozzájutottam egy redmi3 mobilhoz!Szóval elég új a dolog!Bocs ha bolondságot kérdezek!Mikor megkaptam akkor is néztem hogy 16gb a masina de csak 10gb szabad hely van rajta. De elsiklatom a dolog felett,inkább azzal ügyködtem hogy belakjam a telefont.stb. Egészen tegnapig .Mi foglal 6gb?Lehet hogy valami kihagytam nem olvastam fórumba? A telefon beállításnál 16 gb full mutat. Az aida64 csak 10 gb ír.
Létezik hogy ennyit foglal el a rendszer??
Miui Global 7.1 Stabil 7.1.1.0.(LHPCNCK)
Előre is köszönöm.
Nem olyan rég ,pontosabban egy hete hozzájutottam egy redmi3 mobilhoz!Szóval elég új a dolog!Bocs ha bolondságot kérdezek!Mikor megkaptam akkor is néztem hogy 16gb a masina de csak 10gb szabad hely van rajta. De elsiklatom a dolog felett,inkább azzal ügyködtem hogy belakjam a telefont.stb. Egészen tegnapig .Mi foglal 6gb?Lehet hogy valami kihagytam nem olvastam fórumba? A telefon beállításnál 16 gb full mutat. Az aida64 csak 10 gb ír.
Létezik hogy ennyit foglal el a rendszer??
Miui Global 7.1 Stabil 7.1.1.0.(LHPCNCK)
Előre is köszönöm.
-
tomatos
- MIUI látogató

- 11
-
Medálok
Ennyit foglal sajnos vagy nem ennyit de üres helyet is hagynak és ezért ez le van foglalva a system-nek.
üdv.
üdv.
-
henk
- MIUI látogató

- 10
-
Medálok
Köszönöm a gyors választ!
Akkor meg nyugodtam. Attól féltem van valami hokusz pokusz.

Akkor meg nyugodtam. Attól féltem van valami hokusz pokusz.
-
tomatos
- MIUI látogató

- 11
-
Medálok
-
dsass
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Egyéb
Na a pc-ben otthon vagyok... de az android hottentotta.. nekem...Köszönöm szájbarágós leírásod... teljes siker.... még egyszer köszönöm... Lekötelezetted Dékány Sándorkisszoli0707 » 2016.03.20. 00:23 írta:7.1.1.0 ,-magyar nyelvet is tartalmazó rom telepítése redmi 3-ra:
Sok újat nem fogok mondani,aki esetleg olvasgatott már fórumokat ezzel kapcsolatban,az már valószínű remegő kézzel szemezgetett a telepítés lehetőségével,csak hozzám hasonlóan a téglásítás kockáztatásával nem mert belefogni.
Előre szólok,hogy a rom,amit megosztok 7.1.1.0 verziószámú,a SPEMALL webshop által megküldött rom,mert hiába találhatóak több oldalon "multilanguage,global és eu." előtagúak,a föld "összes" nyelvezete közül talán egyedül a magyar hiányzott belőlük! Ezért megkértem a webshopos kínai "kiszjányt",ugyan ossza már meg velem azt a rom-ot,amiben van magyar language.
Nekem eddig működik (2 napja),megy rajta a 4G,a net,a play áruház,a Sygic,"mittomén" még mi,de én alapvetően egy telefont keveset "nyomkodó" tipus vagyok,de azért használom rajta a netet,GPS-t,tehát átlag felhasználásra jónak kell lennie.Van benne 1-2 angol nyelvű al-almenü,de pl. ha feltelepítek rá egy programot,amiben elvileg van magyar nyelv,az már a telóra is eleve úgy megy fel.Más webshopok által magyar nyelvű rom-mal árult redmi 3 romjaihoz hasonlóan ebben is megvan az a hiba,hogy időnként eltűnik a téma testre szabhatóságának gombja.De nekem pl. elég volt egyszer megjelennie,gyorsan beállítottam mindent ízlésem szerint,később meg már úgysem piszkálom.Fontos,ugye tudod,hogy ez nem fog frissülni központilag,de az alábbi módszerrel arra is van lehetőség,hogy visszarakd a gyári rom-ot,ha később mégis meggondolod magad.Mielőtt belevágsz a dologba CSINÁLJ előtte egy "BACKUP"-ot a telón,nekem is a rom telepítése után innen tette vissza az addigi beállításaimat!
Akkor vágjunk bele!
1: A legfontosabb téglásító dolgok,amiket elkövettek,hogy ezeket a romokat CSAK 64 bit-es Windows-al rendelkező PC-ről SZABAD egyáltalán elkezdeni,ellenkező esetben lehet,hogy elkezdődik majd a telepítés,de leáll különböző hibaüzenettel és kész is a tégla!
Szóval ha megvan a hozzám hasonló WIN7 - 64 bit OP rendszerrel rendelkező PC,akkor töltsd le ezeket a programokat a gépre és csomagold ki őket!
2: FONTOS,hogy ha asztali gépről telepítesz,akkor ajánlatos,sőt szerintem KÖTELEZŐEN a gép HÁTULJÁN lévő USB csatlakozók közül használj egyet a telefonnal való összeköttetésre,NE AZ ELŐLAPON lévők közül,hiába is esküdözöl,hogy az szuper!Több téglát is gyártottak már redmi3 -ból a tulajok,mert nem oda csatlakoztatták az USB kábelt a rom telepítésekor! Én laptopról telepítettem,ott természetesen ilyen vész nem fenyeget,mivel minden csatlakozója közvetlen alaplapi,ugyebár...
3: Na szóval,gondolom letöltötted a fájlt és ki is csomagoltad őket.
4: Most telepítsd fel a MIflash programot a gépre!Telepítés közben engem 3 alkalommal figyelmeztetett,hogy ez nem a windows által aláírt bla-bla-bla és hogy biztosan fel akarom-e tenni?!Naná,hogy fel akartam-és te is akarod telepíteni,ez az opció általában az alsó lesz a felkínált 2 lehetőség közül.Kicsit sokat tökölt vele a gép,mint mondtam 3-szor kérdezett rá,de végül sikerrel fel fog menni,meglátod!
5: Most jöhet a QDloader mappából természetesen a 64 bites verziójú setup,telepítsd fel!Ez adja majd meg a PC-nek a külső portot a teló felé.Sikeres telepítés esetén(max 1-2 perc) ezt elméletileg jelezni fogja az értesítési sávon,erre érdemes odafigyelni.
6: Tulajdonképpen ez a két progi az előfeltétel,amiknek a telepítését el KELL végezz!
7: Indítsd el a "MIflash" nevű programot,az ikonját a "start menü-minden program" helyen megtalálod.
8: A "Browse" gombra kattintva tallózd be a letöltött romot,sőt,a rom-ban lévő "image" mappáig nyisd is le.Én így tettem,bár van,aki "csak" a rom főmappájáig nyitotta le,onnan is elméletileg látja az "image" mappát.Én mindenesetre addig tallóztam,amíg el nem értem az "image" mappát.
9: A MIflash alján látható 3 opció,név szerint "Flash all",Flash all except sorage", és "Flash all except data and storage".Ezek ugyebár azt mutatják,mennyire is akarsz "megszabadulni" a telefonon lévő adatoktól.Én mivel annyira nem akartam letörölni mindent a 3. lehetőséget választottam,vagyis "Flash all except data and storage".
10: Ha kiválasztottad,és tuti,hogy az "image" mappa is be van tallózva felül,akkor jöhet a telefon.Az USB kábeled csatlakoztasd a PC-hez!
11: Indítsd újra a telefont,DE azonnal NYOMD MEG ÉS TARTSD is addig a "hangerő fel+bekapcsoló gomb" kombinációját,amíg meg nem jelenik a "MI"-logó!Most engedd el a gombokat!Bejön egy menü,sok kínai kriksz-krakszal,de az alsó menüpontoknál lesz egy "download" mód.Kattints rá,a kijelző el fog sötétülni!
12: Nem kell megijedni,most csatlakoztasd az USB kábel "megmaradt végét" a telefonodhoz!
13: A MIflash programban kattints a "Refresh" opcióra a felső sorban látható!
14: Ha a QDloader programot sikeresen telepítetted,akkor a középső,eddig üres területen egy "COM" akárhányas portnak meg kell jelennie,amit már mondtam,hogy a telefon bemeneti portját jelöli és azt,hogy "sikerrel kommunikál" a telefonnal.Lesz mellette most még egy üres kis csík.
15: Kattints a "Flash" gombra!(a Refresh mellett láthatod)Gyakorlatilag el kell indulnia a rom telepítésnek.Nálam kb. olyan 160-180 másodpercig tartott a telepítés majd a végén kiírta: a "Művelet sikeresen végrehajtva".
16: Ezután már bekapcsolhatod a telefont és persze kihúzhatod az USB kábelt.KÉSZ!
17: Ha mindent így csináltál,akkor 7.1.1.0-ás,magyar nyelvet is tartalmazó rom kell fogadjon!![]()
Mindenki saját felelősségére!
- laky981
- MIUI látogató

- 10
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok. Már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy beszerzek egy Xiaomi készüléket, a kiszemelt áldozat a Redmi 3.
Az Eustock-on néztem (igaz, most éppen nincs raktáron), itt nem sokkal kerül többe, mintha kínai webshop-ból rendelném, és az az 1 év garancia talán megéri azt a plusz kiadást.
Az adatlapon az oprendszer résznél ezt írják: "Android 5.1 Lollipop, Google Play támogatás, MIUI7.1 felület, magyar nyelv támogatott"
Az lenne a kérdésem, hogy egy átlag felhasználónak kell-e a megrendelt készülékkel tovább bíbelődnie, vagy egyből rá kell hegeszteni ezt-azt? A "magyar nyelv támogatott" az mit jelent? Lesznek benne még kínai szövegek is, kínai appok, stb? A "Google Play támogatás" sem egyértelmű nekem, ezt is fel kell még tenni utólag?
Elnézést, hogy ilyen bugyuta kérdéseim vannak, de még nem sikerült belerágnom magam a témában.
Üdv: Laky
Lenne egy kérdésem hozzátok. Már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy beszerzek egy Xiaomi készüléket, a kiszemelt áldozat a Redmi 3.
Az Eustock-on néztem (igaz, most éppen nincs raktáron), itt nem sokkal kerül többe, mintha kínai webshop-ból rendelném, és az az 1 év garancia talán megéri azt a plusz kiadást.
Az adatlapon az oprendszer résznél ezt írják: "Android 5.1 Lollipop, Google Play támogatás, MIUI7.1 felület, magyar nyelv támogatott"
Az lenne a kérdésem, hogy egy átlag felhasználónak kell-e a megrendelt készülékkel tovább bíbelődnie, vagy egyből rá kell hegeszteni ezt-azt? A "magyar nyelv támogatott" az mit jelent? Lesznek benne még kínai szövegek is, kínai appok, stb? A "Google Play támogatás" sem egyértelmű nekem, ezt is fel kell még tenni utólag?
Elnézést, hogy ilyen bugyuta kérdéseim vannak, de még nem sikerült belerágnom magam a témában.
Üdv: Laky
-
Hosszú
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
Szia!
Nekem onnan van a telefonom.
Teljesen magyar nyelvű, nincs rajta kínai alkalmazás. Gyakorlatilag kibontod és használod.
Google Play is rajta lesz már.
(esetleg mielőtt használatba veszed talán egy factory resetet menüből érdemes csinálni)
Teljesen magyar nyelvű, nincs rajta kínai alkalmazás. Gyakorlatilag kibontod és használod.
(esetleg mielőtt használatba veszed talán egy factory resetet menüből érdemes csinálni)
- laky981
- MIUI látogató

- 10
angyalpor
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Samsung S3
Hosszú » Ma, 14:00 írta:Szia!
Ez kinek szólt, és honnan van a tiéd?
- laky981
- MIUI látogató

- 10