Xiaomi smart home kit

AMDaZERG
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Egyéb

Re: Xiaomi smart home kit

Hozzászólás Szerző: AMDaZERG »

Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy Gateway csak egy eszközzel (telefonnal) vezérelhető, vagy több telefonnal is párosíthatom?
Azért kérdem, mert vettem egy Yeelight color izzót és azt csak egy telefonnal tudom vezérelni, ami elég bugyutának tűnik. (ebből lesznek a válások) :D
Szóval rendeltem gatewayt és néhány hőmérő szenzort, de izzóból is még kettőt. Amit szeretnék, ha nem csak én tudnám vezérelni, mivel van, hogy én, van, hogy a fiam, vagy párom vezérelné a telefonjával, hogy megnézze a hőmérő szenzorok által mért hőmérsékleteket.
A Yeelight izzó rá akaszkodik a gatewayra, vagyis azon keresztül is vezérelhető? Jelenleg a TP-Link WiFi routerrel kapcsoltam össze.
wocsok17
MIUI imádó
MIUI imádó
12
Telefonom: POCO X3

Medálok

Hozzászólás Szerző: wocsok17 »

Meg kell osztani az eszközt a másik xiaomi fiókkal, akkor azzal is tudod vezérelni.
Mcfly13
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Mi3

Medálok

Hozzászólás Szerző: Mcfly13 »

Sziasztok, Az lenne a kérdésem, hogy aki vett ilyen készletet azt honnan szerezte be?
Szeretnék én is venni ilyet, de egyenlőre nem találtam seholsem.
Tacsy
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
11
Telefonom: Redmi Note 7 Pro

Hozzászólás Szerző: Tacsy »

tinydeal, gearbest, én ezekről a helyekről rendeltem már...
Itt ugyan készlet nincs, egyenként kell összeválogatni az összetevőket, de szerintem jó árban vannak.
Redmi Note7 Pro, AmazfitBip, MiScale, MiKey, PistonBasic, RoidMi, Yeelight Color, Mi Multifunction Gateway, XiaoYi SmartCam, Mi Smart Power Plug, Temperature & Humidity Sensor, Door & Window Sensor, Mi Human Body Sensor, Mi Smart Wireless Switcher
Mcfly13
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Mi3

Medálok

Hozzászólás Szerző: Mcfly13 »

Ok Köszönöm szépen a tippet
1s2o1l
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Redmi Pro

Medálok

Hozzászólás Szerző: 1s2o1l »

Sziasztok! Egy gatewayt szeretnek venni es 4 homerseklet/paratartalom.mero senzort. Mennyi ideig latszik a meresi ertek? Hany ilyen eszkozt csatlakoztathatok? A gateway mire jo azon kivul h hasznalni tudom az erzekeloket?

Van valakinek tapasztalata?

Koszonom elore is!
Tacsy
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
11
Telefonom: Redmi Note 7 Pro

Hozzászólás Szerző: Tacsy »

A mérési érték addig látszik, ameddig meg van nyitva az adott érzékelő, addig "online" mutatja annak az 1 érzékelőnek az értékeit. Illetve egyszerre is láthatod az összes érzékelő adatát egyszerűsített formában, ha rányomsz a fő eszközképernyőn a Gateway-re, és utána a Home menü alatt lenyitod a Humidity & Temperature Sensor sort. Nem tudom fizikailag van-e korlátozva, hogy mennyi eszközt csatlakoztathatsz rá, nekem most jelenleg 9 eszköz van rajta, de még 2 eszközt ki sem csomagoltam a dobozából. Ami most jelenleg működik: 5db hőmérséklet és páratartalom szenzor, 2db nyitás érzékelő, 1db test szenzor és 1db wireless nyomógomb. Ezeken kívül lesz még egy hőmérséklet szenzor és egy test szenzor.
A Gateway sok mindenre használható: online rádió (csak csirkelábas csatornák jönnek be rajta), riasztó, éjszakai irányfény, vezeték nélküli ajtócsengő, ébresztőóra...
Redmi Note7 Pro, AmazfitBip, MiScale, MiKey, PistonBasic, RoidMi, Yeelight Color, Mi Multifunction Gateway, XiaoYi SmartCam, Mi Smart Power Plug, Temperature & Humidity Sensor, Door & Window Sensor, Mi Human Body Sensor, Mi Smart Wireless Switcher
1s2o1l
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Redmi Pro

Medálok

Hozzászólás Szerző: 1s2o1l »

Koszonom a kimerito valaszt! :)
Nippon
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Hozzászólás Szerző: Nippon »

Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem a Mi Home alkalmazáson - android - belül, hogy a profilban próbáltam családtagokat beállítani - ami részben sikerült. Ugyan akkor nem tudom őket kitörölni szerkeszteni stb. Valaki próbálta már? Esetleg van valami ötlete?

Eszközök megosztása: Valakinek sikerült a csoportos megosztás vagy minden egyes eszközt egyesével kell megosztani más accountal?

Amennyiben van kedve a társaságnak megosztani, hogy milyen eseményeket, automatizálásokat sikerült létrehozni vagy váltak be nála és megosztaná, én szívesen olvasnám ezen vagy egy újabb topik keretében.
Előre is köszönöm a válaszokat és az ötleteket.
Nippon
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Hozzászólás Szerző: Nippon »

Tacsy » 2016.05.27. 01:29 írta:Én most rendeltem ilyet, nem kitben, hanem egyedileg választva az összetevőket: egy központi egység, egy nyitásérzékelő, egy hőmérséklet/páratartalom szenzor, és máshonnan egy Yi home IR kamera. Egyenlőre még mindegyik úton van...
Tervezem még pár kiegészítő beszerzését: mozgásérzékelő, smart LED izzó, univerzális IR controller, meg még pár apróság. Majd kiderül mit lehet kihozni az egészből... :-s
Pár napja próbaképp feltettem a MiHome szoftver kínai verzióját. Érdekes.... #:-s
A miui-s accountal simán be tudtam jelentkezni a programba.
A telefon magyar nyelvre van állítva, az app meg angolra. Választható régiók között csak ázsiai területek vannak. Emiatt az időjárás auto lokalizáció sem találja a pontos helyet (ázsián kívülre gondolom nem tud keresni), szóval szépen látom, hogy arra keleten milyen az időjárás, meg a levegő minősége. :))
A xiaomi smart eszközeim közül csak a MiBand 1S-t hajlandó érzékelni, a mérleget sajnos nem látja. :-o :-?
A travel log viszont kiválóan működik, szépen lekövethető, mikor voltam otthon, vagy a munkahelyen, illetve útközben.
Ha megérkeznek a megrendelt cuccok, akkor megpróbálom ehhez az apphoz hozzálőni a dolgokat, ha nem megy, akkor kipróbálom az angol appot.

Szia,
Az időjárás lokalizációt hol keresem? Melyik eszköz nyújtja ezt a szolgáltatást vagy az applikáción belül hol állítható? A travell logot sem találom.
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Smart Home”