Érdekes az előbbi poszto eltünt, vagy én csináltam valamit rosszul!gombasm » Ma, 08:39 írta:Én a honorbuy eu webshopjából vettem. Ez nyilván nem a legolcsóbb, de 100% vámmentes (nem első vásárlásom) és a trieszti raktár+DHL miatt q...a gyors. Kedden 19:05 -kor vettem meg ill. fizettem ki online, csütörtökön 15:10 -kor a kezemben volt a csomag (nem BP-i cím). Ilyen gyorsan egyik magyar webshopból nem jön meg a cucc, az tutti, van tapasztalatom.
Eredeti kínai (nem webshopos módosított) V7 volt rajta - ezen meg is lepődtem, de rögtön jött a V8 stabil OTA, erre be lett frissítve. Kértem hivatalos bootloader nyitási engedélyt csütörtökön este és szombaton hajnalra meg is kaptam a választ, szóval a hétvégén már ment az unlock.
Az eu romok lelőhelye:
https://xiaomi.eu/community/threads/6-9-15-19.34208/
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=18823
Magyar nyelv egyelőre nincsen, de ez csak idő kérdése, itt a fórumon megérdeklődhetitek pl. vagyula kollégától.
Magyarítást mind a kínai stabil mind az eu rom esetén a morelocale2 -vel végezheted el, ehhez persze nyitott bootloader+root kell. Ha nincsen gyakorlatod, akkor inkább hagyd...
Amúgy a multi/eu rom telepítése sem végezhető el root nélkül, a kínai változat meg idők végezetéig ch/en nyelvekkel marad, szóval az angollal meg kell barátkozni vagy bevállalni a rootolást.
Mind az en.miui.com -on mind pedig az XDA -n van leírás a TWRP telepítésre, másik rom telepítésre és rootolásra is, mindkét oldalon gyakorlatilag ugyanaz van leírva - és működik.
A gyári appal elvégzett unlock (máshogyan nem is lehet) nem töröl adatokat, de a TWRP megfelelő használatához mindent le kell gyalulni, erre számítson aki nekiáll. Én készítettem mentést a rendszerről felhőbe (ilyet sem csináltam még) és onnan visszaállít minden - igaz nagyon lassan, legjobb ezt éjjelre ütemezni.
Szóval az a kérdésem, hogy a 6.9.15/19 eu romot tetted-e fel, és a magyar nyelv hiánya arra vonatkozik-e.
Reménykedtem , hogy ebben már támogatott a magyar nyelv.Sajnos úgy látom várnunk kell.
Napfényben milyen az olvashatósága?
Más: A hivatalos MI oldalon lévő global dev rom-ban még nincs a támogatott eszközök között a redmi pro. Lehet
hogy ez az oka a magyar nyelv hiányának. Bár az eu romot a kínai dev-ből készítik.
Üdv,