Kérdések, válaszok, megoldások

2zsolt
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Redmi Pro

Re: Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: 2zsolt »

gombasm » Ma, 08:39 írta:Én a honorbuy eu webshopjából vettem. Ez nyilván nem a legolcsóbb, de 100% vámmentes (nem első vásárlásom) és a trieszti raktár+DHL miatt q...a gyors. Kedden 19:05 -kor vettem meg ill. fizettem ki online, csütörtökön 15:10 -kor a kezemben volt a csomag (nem BP-i cím). Ilyen gyorsan egyik magyar webshopból nem jön meg a cucc, az tutti, van tapasztalatom.

Eredeti kínai (nem webshopos módosított) V7 volt rajta - ezen meg is lepődtem, de rögtön jött a V8 stabil OTA, erre be lett frissítve. Kértem hivatalos bootloader nyitási engedélyt csütörtökön este és szombaton hajnalra meg is kaptam a választ, szóval a hétvégén már ment az unlock.

Az eu romok lelőhelye:
https://xiaomi.eu/community/threads/6-9-15-19.34208/
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=18823

Magyar nyelv egyelőre nincsen, de ez csak idő kérdése, itt a fórumon megérdeklődhetitek pl. vagyula kollégától.
Magyarítást mind a kínai stabil mind az eu rom esetén a morelocale2 -vel végezheted el, ehhez persze nyitott bootloader+root kell. Ha nincsen gyakorlatod, akkor inkább hagyd...
Amúgy a multi/eu rom telepítése sem végezhető el root nélkül, a kínai változat meg idők végezetéig ch/en nyelvekkel marad, szóval az angollal meg kell barátkozni vagy bevállalni a rootolást.
Mind az en.miui.com -on mind pedig az XDA -n van leírás a TWRP telepítésre, másik rom telepítésre és rootolásra is, mindkét oldalon gyakorlatilag ugyanaz van leírva - és működik.

A gyári appal elvégzett unlock (máshogyan nem is lehet) nem töröl adatokat, de a TWRP megfelelő használatához mindent le kell gyalulni, erre számítson aki nekiáll. Én készítettem mentést a rendszerről felhőbe (ilyet sem csináltam még) és onnan visszaállít minden - igaz nagyon lassan, legjobb ezt éjjelre ütemezni.
Érdekes az előbbi poszto eltünt, vagy én csináltam valamit rosszul!

Szóval az a kérdésem, hogy a 6.9.15/19 eu romot tetted-e fel, és a magyar nyelv hiánya arra vonatkozik-e.
Reménykedtem , hogy ebben már támogatott a magyar nyelv.Sajnos úgy látom várnunk kell.
Napfényben milyen az olvashatósága?
Más: A hivatalos MI oldalon lévő global dev rom-ban még nincs a támogatott eszközök között a redmi pro. Lehet
hogy ez az oka a magyar nyelv hiányának. Bár az eu romot a kínai dev-ből készítik.
Üdv,
gombasm
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12
Telefonom: Xiaomi Mi Mix 2

Hozzászólás Szerző: gombasm »

Swarb2 » 20 perccel ezelőtt írta:Szia!
Két kérdésem lenne!Nem érzed nehéznek a telefont mert azért nem könnyű a kicsike? A mostani telefonomnál 50g nehezebb!
És hogy bírja az aksija mert az meg egész jónak tünik?

Én nem igazán bánom, hogy van súlya, nagyon minőséginek látszik és így azt is érzed, hogy "van benne anyag".
Sok benne a fém, meg az akku sem kicsi. Eddig ez a legjobban teljesítő akku amit valaha telefonban tapasztaltam. Normál használat mellett biztosan kibír két napot, nálam most 21 órája megy és 63% -on áll. Automata fényerő van beállítva és én szeretem, ha látszik a képernyő, szóval kb. 85% -ról szabályoz a beállítás szerint. Munkában használom, telefonálok elég sokat és ma reggel még volt egy Titanium backup első mentés is. Nem egy kategória, de a két hónapig használt és nemrég eladott OnePlus 3 -nál sokkal jobban bírja, kell is mert ez 4050 az meg 3000 mAh.
Egy szó mint száz: hozza, amit ígértek ^:)^ !
Redmi 5 Plus & Mi MIX 2
gombasm
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12

Érdekes az előbbi poszto eltünt, vagy én csináltam valamit rosszul!

Szóval az a kérdésem, hogy a 6.9.15/19 eu romot tetted-e fel, és a magyar nyelv hiánya arra vonatkozik-e.
Reménykedtem , hogy ebben már támogatott a magyar nyelv.Sajnos úgy látom várnunk kell.
Napfényben milyen az olvashatósága?
Más: A hivatalos MI oldalon lévő global dev rom-ban még nincs a támogatott eszközök között a redmi pro. Lehet
hogy ez az oka a magyar nyelv hiányának. Bár az eu romot a kínai dev-ből készítik.
Üdv,[/quote]

Igen, a legutolsó eu verzió van fenn, sok nyelv van, de magyar egyelőre nincsen.
Ha beállítod elég magasra a fényerőt, akkor napon is jól látni, nincs vele gond. Nagyon tetszik a képernyő, ez az AMOLED az igazi!

Van hivatalos rom támogatás, az enyém is azzal jött és arra frissült bekapcsolás után. Itt találod:

http://en.miui.com/download-304.html

Gondolkozom is, hogy visszarakom a fejlesztői eredetit, mert az eu verzió vacakol a témákkal.
Redmi 5 Plus & Mi MIX 2
2zsolt
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Nekem is az amoled a fontos, még nincs meg de nem sokára meglesz!
Amit linkeltél az a kinai dev rom. Én a global- ról írtamm! @-)
Üdv.
Swarb2
MIUI látogató
MIUI látogató
9
Telefonom: Xiaomi Mi5

Hozzászólás Szerző: Swarb2 »

Telefont szeretnék cserélni és a Redmi Pro mellett a Mi5 jönne még számításba! De a Redmi Pro mellett szól az árelőnye és a nagyobb aksija és a kijelzője se kutya!A wifit próbáltad már?
gombasm
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12

Igazából nem is értem a kérdést: a wifivel semmi gond, tökéletes. Szerintem Xiaominál ez soha nem volt problémás :ymhug: .
Redmi 5 Plus & Mi MIX 2
Swarb2
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Nem is gondoltam hogy probléma lenne a wifivel de ezek szerint meg vagy vele elégedve!
gombasm
MIUI rajongó
MIUI rajongó
12

Igen, alapvetően az egész telefonnal meg vagyok elégedve wifistől :D .
Redmi 5 Plus & Mi MIX 2
Swarb2
MIUI látogató
MIUI látogató
9

^:)^
2zsolt
MIUI látogató
MIUI látogató
9

Szerintem, minél többen kérjük a magyar nyelvet, annál hamatabb benne lesz a következő heti romban!
https://xiaomi.eu/community/threads/hun ... ang.34063/
Válasz küldése

Vissza: “Redmi Pro”