Kérdések, válaszok, megoldások

rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12
Telefonom: Xiaomi 13
 megköszönte: 21 alkalommal
 megköszönték: 62 alkalommal

Medálok

Re: Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: rajen »

gregtom6 » Tegnap, 18:05 írta:Sziasztok!

Azt hallottam, hogy a Kínából rendelt telefonokon (akár a Xiaomi telefonokon is) lehetnek vírusok. Ez igaz?
Ha igaz, miféle vírusok? Mennyire veszélyesek?

Melyik ROM a biztonságos? Csak azért, mert van neten kismillió, itt is van fent vagy 3-4 féle, nem is igazán látom át a különbséget közöttük.
Igen, előfordulhat, sőt, számítani kell rá. Nagyon helyesen tetted, hogy feljöttél ide előtte megkérdezni, ha megjön ne foglalkozz vele, egyből tedd fel a hivatalos rendszert és gond egy szál se!
MIUI Magyarország Igazgató Úr =)) SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
gregtom6
MIUI látogató
MIUI látogató
10
Telefonom: Xiaomi Redmi 3

Hozzászólás Szerző: gregtom6 »

Most már több kérdésem is lenne:
-A kínai garancia elveszik-e, ha feltelepítek egy ROM-ot?
-Van-e lehetőség azt a ROM-ot kimenteni, amit eredetileg kaptam hozzá? De úgy kimenteni, hogy szükség esetén vissza lehessen telepíteni. Ha igen, mivel lehetne ezt megtenni?
-Van-e a hivatalos MIUI (http://en.miui.com/download-298.html oldalról letöltött ROM-ban Google Play?
-Ha nincs, valamint sok felesleges kínai appal van tele, melyik ROM-ot érdemes letölteni innen? Mert itt is van vagy 4 féle.
Legyen benne lehetőleg magyar nyelv (bár angolul fogom használni, csak ha valamiért át akarnék váltani, legyen rá lehetőség), biztosra ne legyen benne semmiféle vírus és a telefon minden funkciója működjön.
-Egy ilyen ROM is megkapja majd a frissítéseket, vagy ezeket innentől manuálisan kell letöltögetni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2016.04.19. 18:51-kor.
Ok: Nem idézzük az előttünk szólót!
callo
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
10
Telefonom: Xiaomi Redmi 4 Prime

Hozzászólás Szerző: callo »

Akinek Eustock os magyar redmi 3 telefon van.
Ha nagyra veszed a betű méretet, a hosszú szövegek kilógnak vagy tördeli?
Köszönöm.
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12

Medálok

Röviden:
- Nem
- TWRP
- Nincs
- Csak gyárit
- Nincs magyar
- Nem kapja, csak a gyári

Az előtted szólót ha kérhetném ne idézd. Köszönöm!
gregtom6
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: gregtom6 »

Rajen:
Ezek szerint az itt lévő ROM-okból hiányzik valami? Nem működik velük a telefon minden funkciója vagy lehetnek benne valamiféle vírusok? Vagy nincs bennük magyar nyelv? Nem írtad, melyik nincs bennük, csak annyit írtál, hogy "Csak a gyárit."
(jobb lett volna, ha ezt a választ jobban kifejted)

+ Melyik az a TWRP, ami garantáltan működik a Redmi 3-al is? Meg egyébként jó lenne, ha lenne ehhez egy leírás, hogy ne kelljen mindenkinek fórumbejegyzések alapján kutakodnia.

szerk: közben valamelyest választ kaptam az egyik kérdésemre. http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=110&t=2024
De még a másik kérdésem aktuális.
rajen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
12

Medálok

Ilyen bejegyzéseket az tud megírni, aki próbálta is. Most angol fórumról fordítsuk le ide a bejegyzéseket? Ha kell, akkor megcsinálom, csak nem lesz mögötte tapasztalat és nem tudok a kérdésekre válaszolni.
ildikol
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: ildikol »

Sziasztok,

először is remek, hogy ez a fórum létezik/működik. Bár csomó dolog, amit itt írtok, nekem kínai, de GYIK elolvasása után néhány kérdésemre már választ is kaptam. A legnagyobb problémám nekem is az, mint több előttem írónak, hogy a telefon . menüje magyar/angol/kínai egyszerre. MIUI 77 stable 77.1.1.0 fut rajta. Ez, ha jól értelmezem nem a gyári szoftver, emiatt keverednek a nyelvek. Ha bárhol írnék rajta, van angol vagy pinjin. Szeretnék magyar menüt ( vagy legalább angolt ) és magyar billentyűzetet. Ezek lehetséges elvárások? :) Ha igen, hol találok leírást arról, hogy hogyan tudom a telefonra telepíteni ezeket? Részletes leírásra van szükségem, nő vagyok és szőke:)
Ja, és még arra nem találtam megoldást, hogy kiírja az akkutöltöttség %-át, ill hogy külön tudjak médiahangot és csengőhangot állítani.

Köszi előre is
HenkStockton
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: HenkStockton »

Valóban, ez nem a hivatalos ROM, az 7.2.7.0 LHPCNDB Stable. A magyar billentyűzet egyszerű, Google play store-bol letöltesz egy Google keyboardot, abban van magyar nyelv.
Az akksi százalék pedig a menüben állítható: Settings/Additional settings/Battery and performance/Battery indicator.
shadow4
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
11
Telefonom: Xiaomi Mi Note 10

Hozzászólás Szerző: shadow4 »

kovbandi » 2016.04.15. 11:14 írta:
rajen írta:Sajnos nem lehet kapcsolathoz egyedi csengőhangot társítani, majd esetleg egy későbbi MIUI verzióban.

Újoncként a fórum írott és íratlan szabályait illik elolvasni/betartani.
Ha a névjegykártyán lefelé görgetsz, ott az opció a beállításra. Viszont nem működik....

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 2 eszközömről
Én redmi 3-on az alábbi módon állítottam be a kapcsolatokhoz az egyedi csengőhangot:
Belső tárhely-media-audio . ide újként ringtones mappát a csengőhangoknak, alarms mappát az ébresztésnek(ha kell)
ringtones mappába bemásolni a kívánt csengőhangokat.Utána a névjegyzékben a névre kattintva legörgetés alapértelmezett csengőhang - alul egyéb- fájlkezelő- ott a fenti ringtones mappából kiválasztani.
Fontos! A biztonság alkalmazásban a tisztitó funkció futtatásakor a maradványok kínai kriksz-kraksz mappát ne töröljétek
mert törli a ringtones mappát.
ildikol
MIUI látogató
MIUI látogató
10

Hozzászólás Szerző: ildikol »

Köszi, akksi százalék megvan, billentyűzet detto.
Van annak bármi hátránya, ha a jelenlegi szoftvert rajtahagyom? Lehet, h rossz a logikám, de ha jól értem, a még krikszkrakszos alkalmazásokból is tudok magyart v angolt letölteni, akkor meg mindegy, nem?

Még apróságok:
- hogyan tudok több kezdőképernyőt létrehozni? Lehet, h nem kezdőképernyőnek hívják, arra a képernyőre gondolok, amin az ikonok vannak és tudom lapozgatni tudom őket:) Na, abból nekem csak kettő van, kellene még. Mappát sem tudom, h kell létrehozni.
- widgeteket hol találom?
- a futó alkalmazásokat hogy tudom csekkolni? a régi telefonomon a home gombot nyomtam hosszan, és oldalra "kisimogattam", amit le akartam állítani
Válasz küldése

Vissza: “Redmi 3”