ROM telepítése három módszerrel
- hriska
- MIUIHU Grafikus

- 12
- Telefonom: Xiaomi Mi Mix 2
-
Medálok
ROM telepítése három módszerrel
Hogyan tudom telepíteni a ROMot?
Három lehetőség közül választhatsz:
1: Updater (frissítés) alkalmazással
2: MiRecovery
3: CWM Recovery (ha a gyári recoveryt lecseréltük erre)
1:Updater
Itt két lehetőségünk is van:
a: OTA frissítés (ezzel csak az aktuális ROM-hoz tölti le a frissítést)
-Indítsd el a Frissítés programot ( Ezt megteheted a Biztonsági központ mappa/Frissítés, vagy Beállítások/A telefonról/Rendszerfrissítések gomb alól
-Ezután keresni fog frissítést
-Ha végzett:
a: vagy feltelepíted azt amit talált(ez az OTA)
Vagy:
b: Frissítés teljes ROM letöltéssel (itt teljes ROM-ot is fel tudunk rakni, nem csak az aktuális frissítését)
-Töltsd le a kiszemelt ROMot (Ne csomagold ki,hagy .zip formátumba)
-Másold fel a telefonra
-Indítsd el a Frissítés programot ( Ezt megteheted a Biztonsági központ mappa/Frissítés, vagy Beállítások/A telefonról/Rendszerfrissítések gomb alól
-Ha végzett:
b : nyomsz egy menü gombot ( bal alsó ) és kiválasztod a "ROM telepítés kiválasztása" menüt,majd kiválasztod az általad a telefonra másolt ROMot
-Elindul a telepítés
-Ha végzett újraindul
Megjegyzés:Az Updater (Frissítés alkalmazás) minden esetben keresztbe frissít.
Ez annyit jelent,hogy ha System 1-ről indítjuk a frissítést,azt System 2-re fogja felrakni,és fordítva!
2:MiRecovery
Erre általában akkor van szükség,ha nem szeretnénk keresztbe frissíteni,mert itt mind a két rendszer választható
MiRecoveryben a hangerőgombokkal navigálsz,és a bekapcsoló gombbal okézol!!!!!!!
-A letöltött ROMot másold a telefon gyökerébe
-Nevezd át update.zip-re.Ha lehet,még másolás előtt!(kisbetűs legyen,és ne az legyen a neve végül hogy update.zip.zip)
-Lépj be MiRecovery-be. Ezt két módon is megteheted:
1: Lépj be a fentebb említett Frissítés alkalmazásba, itt nyomj egy menü gombot,majd válaszd az "Újraindítás Recovery módban"
Vagy:
2: Kapcsold ki a telefont.Nyomd meg a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre,míg meg nem jelenik a Mi logó.Ezután elengedheted a gombokat,egy-két másodperc és a Recoveryben vagy
Telepítés System1-re:
-Válaszd az Angol nyelvet
-Válasz ki az "Install update.zip to System ONE" pontot (itt mindig az aktuálisan használt rendszert mutatja)
-Itt rá fog kérdezni,hogy biztosan akarod e?Nyomj egy Yes-t
-Elindul a telepítés
-Ha sikerült a telepítés,nem árt a Wipe & Reset menübe belátogatni,és itt egy Wipe Cache-t csinálni.(Főleg ha verzióváltás történt)
-Ha végzett válaszd a Reboot,majd a Reboot to System One (latest) pontokat
Telepítés System2-re:
-Válaszd ki a Reboot menüt
-Itt válaszd a "Reboot to System Two" (ekkor újraindul a telefon a System 2-vel)
-Ha újraindult,lépj be ismét MiRecovery-be,a már fentebb említett módon
-Válasz ki az "Install update.zip to System Two" pontot (itt mindig az aktuálisan használt rendszert mutatja)
-Elindul a telepítés
-Ha sikerült a telepítés,nem árt a Wipe & Reset menübe belátogatni,és itt egy Wipe Cache-t csinálni.(Főleg ha verzióváltás történt)
-Ha végzett válaszd a Reboot,majd a Reboot to System Two (latest) pontokat
Megjegyzés:
MiRecoveryvel NE használjunk két különböző alapverziójú (4.3-at 4.4-el) ROM-ot egymás mellett....
Nem lesz jó vége!
3: CWM Recovery:
CWM Recovery-t általában a sokoldaluságáért használjuk,valamint azért,mert ez a Recovery képes megosztani az adatpartíciót,amit a gyári MiRecovery nem tud (abban közös a két rendszer adatpartíciója),valamint azért,mert itt több törlési,mentési,stb. lehetőségünk van.De ezt most nem részletezem,a CWM Recovery leírást megtaláljátok a Tudásbázis-ban….
Egyet emelnék csak ki,mégpedig a TDB-t. A TDB lényege a gyárival szemben,hogy míg a gyári kettős rendszer egy adattárolót használ,addig ez a rendszer kettéosztja azt két különálló adattárolóra,így akár két különböző verziójú ROM-ot is használhatunk párhuzamosan!A TDB leírása is megtalálható a Tudásbázis-ban
A CWM Recovery letölthető [linkgomb=Innét]http://miuiandroid.hu/uploads/letoltese ... update.zip[/linkgomb]….
Telepíteni MiRecovery-ből kell,a már fentebb leírt módszerrel!
Használata,ha már telepítve van:
CWM Recovery-ben a hangerőgombokkal navigálsz,és a bekapcsoló gombbal okézol!!!!!!Egyes menükből a visszalépés a ” +++++Go Back+++++”-el lehetséges!
-Másold fel a telefonra
-Lépj be CWM Recovery-be. Ezt két módon is megteheted:
1: Lépj be a fentebb említett Frissítés alkalmazásba, itt nyomj egy menü gombot,majd válaszd az "Újraindítás Recovery módban"
Vagy:
2: Kapcsold ki a telefont.Nyomd meg a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre,míg meg nem jelenik a Mi logó.Ezután elengedheted a gombokat,egy-két másodperc és a Recoveryben vagy
-Válaszd az „install zip”-et
-Válaszd a „choose zip from sdcard”-ot
-Keresd meg a felmásolt ROM-ot,okézd le
-Válaszd ki,hogy melyik rendszerre (System1,System2) szeretnéd telepíteni.Az aktuálisan haszált rendszer(System) neve mellett ott lesz,hogy pl.:System 1(active)
-Ezután felteszi a kérdést,hogy biztosan szeretnéd e telepíteni,itt nyomj „Yes”-t
-Elindul a telepítés
-Ha végzett,éremes „wipe cache particion”-t választani.Itt is rákérdez hogy biztosan akarod-e?”Yes”
-Ha végzett a telepítéssel akkor „reboot system now”,ezzel elindítod a telefonon a telepített ROM-ot,ha az addig is használt rendszerre telepítetted…….Azt,hogy melyik rendszert indítsa,az „advanced” / „active system:” pontban tudod kiválasztani!
-Vannak ROM-ok,melyek telepítése után,indításuk előtt rákérdeznek,hogy meg akarjátok e tartani a jelenlegi Recoveryt,itt „yes”-t kell választani!
-Illetve vannak,amelyek megkérdik,hogy akarod e Root-ot…itt is nyomj „Yes”-t
Fontos:A legfontosabb dolog,hogy a TDB bekapcsolása nélül NE PRÓBÁLJ két különböző verziójú.( 4.3-4.4 , stabil-fejlesztői) ROMot párhuzamosan.
TDB bekapcsolása az „advanced” / „ENABLE TrueDualBoot” menüben lehetséges….Itt ki és bekapcsoláskor lehet választani, hogy törölje, vagy másolja is az adat partíciót.A legbiztosabb,ha be-ki kapcsolas előtt mentést csináltok a telefonról!
Megjegyzés: A gyári MiRecovery is visszaállítható, [linkgomb=ennek]http://miuiandroid.hu/uploads/cwm_stock_signed.zip[/linkgomb] a fájlnak a telepítésével (mintha ROM-ot telepítenénk)!
Köszönet Digojr-nak,rajen-nek,és vagyula-nak a segítségért! :szia:
Három lehetőség közül választhatsz:
1: Updater (frissítés) alkalmazással
2: MiRecovery
3: CWM Recovery (ha a gyári recoveryt lecseréltük erre)
1:Updater
Itt két lehetőségünk is van:
a: OTA frissítés (ezzel csak az aktuális ROM-hoz tölti le a frissítést)
-Ha végzett:
a: vagy feltelepíted azt amit talált(ez az OTA)
Vagy:
b: Frissítés teljes ROM letöltéssel (itt teljes ROM-ot is fel tudunk rakni, nem csak az aktuális frissítését)
-Másold fel a telefonra
-Ha végzett:
b : nyomsz egy menü gombot ( bal alsó ) és kiválasztod a "ROM telepítés kiválasztása" menüt,majd kiválasztod az általad a telefonra másolt ROMot
-Elindul a telepítés
-Ha végzett újraindul
Megjegyzés:Az Updater (Frissítés alkalmazás) minden esetben keresztbe frissít.
Ez annyit jelent,hogy ha System 1-ről indítjuk a frissítést,azt System 2-re fogja felrakni,és fordítva!
2:MiRecovery
Erre általában akkor van szükség,ha nem szeretnénk keresztbe frissíteni,mert itt mind a két rendszer választható
MiRecoveryben a hangerőgombokkal navigálsz,és a bekapcsoló gombbal okézol!!!!!!!
-A letöltött ROMot másold a telefon gyökerébe
-Nevezd át update.zip-re.Ha lehet,még másolás előtt!(kisbetűs legyen,és ne az legyen a neve végül hogy update.zip.zip)
-Lépj be MiRecovery-be. Ezt két módon is megteheted:
Vagy:
Telepítés System1-re:
-Válasz ki az "Install update.zip to System ONE" pontot (itt mindig az aktuálisan használt rendszert mutatja)
-Elindul a telepítés
-Ha végzett válaszd a Reboot,majd a Reboot to System One (latest) pontokat
Telepítés System2-re:
-Válaszd ki a Reboot menüt
-Itt válaszd a "Reboot to System Two" (ekkor újraindul a telefon a System 2-vel)
-Ha újraindult,lépj be ismét MiRecovery-be,a már fentebb említett módon
-Válasz ki az "Install update.zip to System Two" pontot (itt mindig az aktuálisan használt rendszert mutatja)
-Elindul a telepítés
-Ha végzett válaszd a Reboot,majd a Reboot to System Two (latest) pontokat
Megjegyzés:
MiRecoveryvel NE használjunk két különböző alapverziójú (4.3-at 4.4-el) ROM-ot egymás mellett....
Nem lesz jó vége!
3: CWM Recovery:
CWM Recovery-t általában a sokoldaluságáért használjuk,valamint azért,mert ez a Recovery képes megosztani az adatpartíciót,amit a gyári MiRecovery nem tud (abban közös a két rendszer adatpartíciója),valamint azért,mert itt több törlési,mentési,stb. lehetőségünk van.De ezt most nem részletezem,a CWM Recovery leírást megtaláljátok a Tudásbázis-ban….
Egyet emelnék csak ki,mégpedig a TDB-t. A TDB lényege a gyárival szemben,hogy míg a gyári kettős rendszer egy adattárolót használ,addig ez a rendszer kettéosztja azt két különálló adattárolóra,így akár két különböző verziójú ROM-ot is használhatunk párhuzamosan!A TDB leírása is megtalálható a Tudásbázis-ban
A CWM Recovery letölthető [linkgomb=Innét]http://miuiandroid.hu/uploads/letoltese ... update.zip[/linkgomb]….
Telepíteni MiRecovery-ből kell,a már fentebb leírt módszerrel!
Használata,ha már telepítve van:
CWM Recovery-ben a hangerőgombokkal navigálsz,és a bekapcsoló gombbal okézol!!!!!!Egyes menükből a visszalépés a ” +++++Go Back+++++”-el lehetséges!
-Másold fel a telefonra
-Lépj be CWM Recovery-be. Ezt két módon is megteheted:
Vagy:
-Válaszd az „install zip”-et
-Válaszd a „choose zip from sdcard”-ot
-Keresd meg a felmásolt ROM-ot,okézd le
-Válaszd ki,hogy melyik rendszerre (System1,System2) szeretnéd telepíteni.Az aktuálisan haszált rendszer(System) neve mellett ott lesz,hogy pl.:System 1(active)
-Ezután felteszi a kérdést,hogy biztosan szeretnéd e telepíteni,itt nyomj „Yes”-t
-Elindul a telepítés
-Ha végzett,éremes „wipe cache particion”-t választani.Itt is rákérdez hogy biztosan akarod-e?”Yes”
-Ha végzett a telepítéssel akkor „reboot system now”,ezzel elindítod a telefonon a telepített ROM-ot,ha az addig is használt rendszerre telepítetted…….Azt,hogy melyik rendszert indítsa,az „advanced” / „active system:” pontban tudod kiválasztani!
-Vannak ROM-ok,melyek telepítése után,indításuk előtt rákérdeznek,hogy meg akarjátok e tartani a jelenlegi Recoveryt,itt „yes”-t kell választani!
-Illetve vannak,amelyek megkérdik,hogy akarod e Root-ot…itt is nyomj „Yes”-t
Fontos:A legfontosabb dolog,hogy a TDB bekapcsolása nélül NE PRÓBÁLJ két különböző verziójú.( 4.3-4.4 , stabil-fejlesztői) ROMot párhuzamosan.
TDB bekapcsolása az „advanced” / „ENABLE TrueDualBoot” menüben lehetséges….Itt ki és bekapcsoláskor lehet választani, hogy törölje, vagy másolja is az adat partíciót.A legbiztosabb,ha be-ki kapcsolas előtt mentést csináltok a telefonról!
Megjegyzés: A gyári MiRecovery is visszaállítható, [linkgomb=ennek]http://miuiandroid.hu/uploads/cwm_stock_signed.zip[/linkgomb] a fájlnak a telepítésével (mintha ROM-ot telepítenénk)!
Köszönet Digojr-nak,rajen-nek,és vagyula-nak a segítségért! :szia:
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára hriska 2014.08.19. 20:25-kor.
-
virkir
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Egyéb
Re: ROM telepítése három módszerrel
Köszönjük
Ha már lesz CWM esetleg a fastboot romok felrakását se ártana ilyen szépen leírni.
Ha már lesz CWM esetleg a fastboot romok felrakását se ártana ilyen szépen leírni.
1: O+O SANDSTONE BLACK 64GB
- hriska
- MIUIHU Grafikus

- 12
-
Medálok
Amint lesz időm,befejezem..... :aha:
Fastboot kicsit hosszabb... :nagyonrohog:
Fastboot kicsit hosszabb... :nagyonrohog:
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Fent lesz a tudásbázisban, csak nem tom, hogy akkor innen töröljük, vagy hadjuk. 
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
- Digojr
- MIUI Szerviz

- 12
- Telefonom: Xiaomi Mi5
-
Medálok
A duplikáció nem lehetséges?
Ezeket a dolgokat nem lehet elégszer elmondani, plusz ha több helyen meglelni akkor hamarabb rájönnek a válaszokra. :beke:
Ezeket a dolgokat nem lehet elégszer elmondani, plusz ha több helyen meglelni akkor hamarabb rájönnek a válaszokra. :beke:
- hriska
- MIUIHU Grafikus

- 12
-
Medálok
Rajtam nem múlik!
Csak időt kell találnom a befejezéshez.... :nagyonrohog:
Csak időt kell találnom a befejezéshez.... :nagyonrohog:
- hriska
- MIUIHU Grafikus

- 12
-
Medálok
-
roland06
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Xiaomi Mi3
Üdv.!
Szeretnék kérni egy kis segítséget! Nagy baj van akkor ha formáztam mindent? És most nincs rajta semmilyen rom?(SD-t is és mindkét system-et?) Lehet valahogyan rátenni PC-ről romot?
Remélem igen!!!!
Előre is köszönöm!
Szeretnék kérni egy kis segítséget! Nagy baj van akkor ha formáztam mindent? És most nincs rajta semmilyen rom?(SD-t is és mindkét system-et?) Lehet valahogyan rátenni PC-ről romot?
Remélem igen!!!!
Előre is köszönöm!
- hriska
- MIUIHU Grafikus

- 12
-
Medálok
Tudásbázis - MiFlash használata Mi2/Mi3/Redmi 1S kell neked ha a fastboot megy a telefonon.
Egy kiegészítés!
23-as fastboot romtol felfelé csak az advanced móddal tudsz flash-ni,tehát mindent be kell tallóznod.
Egy kiegészítés!
23-as fastboot romtol felfelé csak az advanced móddal tudsz flash-ni,tehát mindent be kell tallóznod.
-
szimat
- MIUI Tag

- 12
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4
Sziasztok? Honnan tudom a legutolso v5 multilang ronot letölteni mi3 hoz és hogyan cserélhetem le a v6 ot??
Köszi
Köszi