Néhány napja csatlakoztam a fórumhoz, már vagy másfél hónapja boldog tulaja vagyok egy redmi note 2 prime telefonnak...
Írtam is már arról a problémámról, hogy valamiért nem érkezik frissítés az 5.10.16-os multi romomra.
Milestone2 segítségével (köszönöm a segítséget újra és újra) megpróbáltam kézzel, az updaterrel frissíteni, de a Mirecovery update faild-del elhajtott. Ekkor már azt a tanácsot kaptam, hogy twrp-vel próbálkozzak inkább.
Kezdő felhasználö ként minden segítő tanácsot megfogadok, azt is hogy a főszabály: "olvasni, olvasni, olvasni!"
Ezt betartva egész héten azokról a kifejezésekről olvastam amiket emlegetni szoktak itt a fórumon és már odáig jutottam, hogy nem kínai amit írtok (csak az, amiről...
Azonban még mindig nem gondolom magamról, hogy értenék az androidhoz vagy miuihoz.
Azonban a következő tények arra sarkallnak, hogy akár twrp segítségével is, de cseréljek romot:
- nem érkeznek frissétések a rendzerre ami egyébként is beta,
- a music alkalmazás azelőtt leáll, hogy elindulna,
- a kezelőfelület félig magyar, félig angol,
- néha indokolatlanul (youtube, index, chrome alkalmazások futtatásakor) melegszik a cpu 50C, akár 60C fölé is.
Azonban szeretnék kellő óvatossággal belevágni a rom cserébe...
Először választ szeretnék kérni a következőre:
backup meglététől függetlenül telepíthetem újra az alkalmazásaimat és azok beállításait ha romot váltok (multiról miuihura)?
Kicsit hosszúra sikerült a hozzászólás a kérdés rövidsége maitt, de úgy is fogok még magyarázkodni amikor a következő kérdést felteszem...