Magyar nyelvű rom megjelenés közlemény
- dekker
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4X
- Boss81
- MIUI Tag

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 2
-
Medálok
Re: Magyar nyelvű rom megjelenés közlemény
Mondjuk én a válaszokra lennék inkább kiváncsi ;)
Xiaomi Redmi Note 2 / MIUI7
-
tamassszabo92
- MIUI látogató

- 10
Mi lenne ugyan? A döntés megszületett, a lehetőségről fair lett volna sokkal hamarabb tájékoztatni az embereket, hátha kitalálnak valami mást, jobbat.
Sokan akarják az éves tagságot, meg pénzért letöltést, de legyetek reálisak, ha már született egy megállapodás a magyar ROM készítők és a Waytech/eustock/xiaomishop között, akkor én az ilyenre nem látok esélyt, mert ez megint csak annak a megállapodásnak a szembe köpése volna. Épp ezért lett volna sokkal ésszerűbb erről egy diskurzust indítani, hogy "figyu srácok, ezt így pénzügyileg nem tudjuk tovább folytatni, ez meg ez lenne a lehetőség, beszéljük meg közösen, hátha ki tudunk találni valami mást".
Sokan akarják az éves tagságot, meg pénzért letöltést, de legyetek reálisak, ha már született egy megállapodás a magyar ROM készítők és a Waytech/eustock/xiaomishop között, akkor én az ilyenre nem látok esélyt, mert ez megint csak annak a megállapodásnak a szembe köpése volna. Épp ezért lett volna sokkal ésszerűbb erről egy diskurzust indítani, hogy "figyu srácok, ezt így pénzügyileg nem tudjuk tovább folytatni, ez meg ez lenne a lehetőség, beszéljük meg közösen, hátha ki tudunk találni valami mást".
- Boss81
- MIUI Tag

- 11
-
Medálok
Igazad van , kellett volna , múlt időben , attól félek nem lesz romunk csak 2 hónap elteltével , hiába a támogatás .
Xiaomi Redmi Note 2 / MIUI7
- dekker
- MIUI látogató

- 11
Sokan akarják az éves tagságot, meg pénzért letöltést....... Legyetek reálisak, szerintetek, működne, hogy fizessünk a romért? Szerintetek mennyi idő telne el, amíg kikerülne a netre a megvett magyar nyelvű rom? 1-2 nap? A többit lehet sejteni.tamassszabo92 » 9 perccel ezelőtt írta:Mi lenne ugyan? A döntés megszületett, a lehetőségről fair lett volna sokkal hamarabb tájékoztatni az embereket, hátha kitalálnak valami mást, jobbat.
-
tamassszabo92
- MIUI látogató

- 10
Igen, ez is benne van. Sokat gondolkodtam, hogy hogy lehetne megoldani azt, hogy fizetős legyen, de ne kerüljön fel valahová kb 1 nap múlva, mert valaki felteszi... és nem tudok semmi megoldást, bár nem is én vagyok az informatika és internet istene.
-
drackon
- MIUI látogató

- 12
Hamár született valami megállapodás, akkor a forumgazdáknak felesleges volt kérni hogy itt meglehet vitatni a továbbiakat, így most olyan szaga van mintha semmi megállapodás nem lenne, csak ők akarnak kicsikarni némi pénzt az emberekből a munkájukért (amit megértenék), viszont ha tényleg van megállapodás akkor felesleges itt a szánkat tépni és ötletelni mert az tényleg a megállapodás arconcsapása...
Redmi 1 -> Redmi Note 2 Prime
-
donald
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Egyéb
Alapvetően a problémát én abban látom, hogy ez ugyebár a MIUI Magyar fórum lenne, ami sok külföldi hasonló "fan klub" mintájára készült, és működik, amiatt szerintem a fórum fő feladata lenne az adott gyártó termékeinek támogatása/népszerűsítése a közösség által. Ilyen értelemben különbséget tenni a beszerzési források között nem korrekt, és nem etikus - szerintem.
Megértem az oldal üzemeltetőinek a problémáját, de úgy gondolom, hogy ha a tevékenységüket (amit direkt nem minősítek, hisz minden Magyar felhasználó számára egyértelműen hasznos és fontos) nem tudják Önállóan végezni, és a gyártó semmilyen formában nem nyújt támogatást ehhez (a számokat a érdeklődőkről/ROM-okat letöltőkről inkább Hugo Barrának vagy a Xiaomi marketingeseinek kéne mutatni, hisz számukra jelenthet érdemi tényezőt), akkor lehetséges opcionálisan fizetőssé tenni a lokalizált ROM-okat. Bár, ezzel kapcsolatban és a mostani megoldással összefüggésben érdekes hasonlatként: a helyzet most olyan, mint ha például a feliratok.hu fordítói(vagy bármely más hasonló oldal) a feliratokat csak azok számára tennék elérhetővé a megjelenést követően, akik például a MM-ben vettek TV-készüléket... Szóval nem tartom ezt alapvetően jó ötletnek sajnos, pláne úgy, hogy valljuk be, akik ilyen készüléket vesznek, azt nem azért teszik(túlnyomó többségben), mert nekik nem tetszik a Samsung vagy az Apple hasonló kategóriájú phablete, hanem azért mert arra nincs elegendő pénzük és/vagy belátják, hogy az adott termék nincs ár érték arányban. Ilyen formán, ne kerüljön hátrányba az, aki akár az Aliról megveszi picivel olcsóbban a készüléket mint az általatok preferált boltokból.
Megértem az oldal üzemeltetőinek a problémáját, de úgy gondolom, hogy ha a tevékenységüket (amit direkt nem minősítek, hisz minden Magyar felhasználó számára egyértelműen hasznos és fontos) nem tudják Önállóan végezni, és a gyártó semmilyen formában nem nyújt támogatást ehhez (a számokat a érdeklődőkről/ROM-okat letöltőkről inkább Hugo Barrának vagy a Xiaomi marketingeseinek kéne mutatni, hisz számukra jelenthet érdemi tényezőt), akkor lehetséges opcionálisan fizetőssé tenni a lokalizált ROM-okat. Bár, ezzel kapcsolatban és a mostani megoldással összefüggésben érdekes hasonlatként: a helyzet most olyan, mint ha például a feliratok.hu fordítói(vagy bármely más hasonló oldal) a feliratokat csak azok számára tennék elérhetővé a megjelenést követően, akik például a MM-ben vettek TV-készüléket... Szóval nem tartom ezt alapvetően jó ötletnek sajnos, pláne úgy, hogy valljuk be, akik ilyen készüléket vesznek, azt nem azért teszik(túlnyomó többségben), mert nekik nem tetszik a Samsung vagy az Apple hasonló kategóriájú phablete, hanem azért mert arra nincs elegendő pénzük és/vagy belátják, hogy az adott termék nincs ár érték arányban. Ilyen formán, ne kerüljön hátrányba az, aki akár az Aliról megveszi picivel olcsóbban a készüléket mint az általatok preferált boltokból.
- dekker
- MIUI látogató

- 11
Szerintem nem lehet megoldani, hogy kikerüljön. Sőt az is elképzelhető, hogy valaki kiszedi a romból a magyar nyelvet, és azt teszi közzé.
-
tamassszabo92
- MIUI látogató

- 10
Elképzelhető simán. És akkor nem tudom azt mondani, hogy egy csomóan ezt nem használnák ki és tennék fel a telefonra a magyar romot.
Sajnos szerintem a létező legrosszabb megoldást választották itt, emiatt vagyok szomorú, még ha értem, hogy valamit kellett csinálni.
Sajnos szerintem a létező legrosszabb megoldást választották itt, emiatt vagyok szomorú, még ha értem, hogy valamit kellett csinálni.