Bootloader nyitása

Xiaomi és MIUI hírek minden mennyiségben
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
8
Telefonom: Xiaomi 12T Pro
 megköszönte: 33 alkalommal
 megköszönték: 7 alkalommal
Medálok

Re: Bootloader nyitása

Hozzászólás Szerző: 0Elek2 »

Szia!
Lehetséges, hogy rosszil írtam, fogalamaztam.
Olyan modell, amin gyárilag CN régiós rendszer van azt nem lehet feloldani hivatalosan már.
Olyan modell, amin gyárilag MI, EEA, egyéb régiós rendszer van, azt global MI fiókkal feloldható még, viszont olvastam erről, hogy megakarják ezt is szüntetni, de lehetséges, hogy ez csak szövegelés, és global"oldalon/piacon" nem lesz semmi ilyen.

Feloldás menete annyit változott, hogy:
- Ami eddig volt, Mi fiók kell, fejesztői menübe hozzákell csatolni a telefont a mi fiókhoz, oem feloldás engedélyzése
- (Új) 30+ napos Mi fiókkal kell rendelkezni
- (Új) Xiaomi Community-be kell a bootloader nyitást kérni
- A kérést "elküldeni" Kínai, Pekingi idő szerint 0:00 -kor kell, és akkor megkaphatod, ha nem akkor nyilván következő nap/intervalumba kell próbálkozni (egyesek próbálkoznak már 1 hónapja, töb hete is, eddig sikertelen, legalábbis ezt írták)
- Ha megkaptad, akkor a szokásos a következő: fastboot mód + Mi flash + rányitsz/próbálsz, ha minden ok, akkor ki írja 72 óra múlva nyitható, ha az idő le telik, akkor újra ez a dolog (fastboot mód + Mi flash) és sikeres lesz, töröl mindent az utolsó fázisba a telefonról, nulla km -s lesz, de nyitott bl állapotba.

Kb röviden, tömören.
X14 - 12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

12T Pro - Xperience 24.11.27 A15 /
OnePlus 12 / EU v305 A15
Xiaomi Watch S1 Global - V1.3.119
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
8
Medálok

Gondolom olvastátok!
Link: A Xiaomi globális rendszerbetöltő feloldási szabályzata megváltozott

Kérdésem, a következő, a cikken ez van írva: "... Sok más korlátozástól eltérően azonban ez egy globális megvalósítás, nem korlátozódik a natív kínai piacra. ..."

Mi a sok más korlátozás ?
Natív kinai piac mit jelent ?
A kínai piacra szánt kínai régiós modellek (CN) jelzésű rendszerrel ellátottak, azok hivatalosan nem nyithatóak se globális fiókkal,se kínai fiókkal továbbra sem ?

-------
Továbbá lenne pár kérdésem is, mert engemet is jól össze zavartak, kevertek :( :S :S :S
Nagyon sokan panaszkodnak, hogy nem sikerül nyitni a bootloadert, ha levesszük a kezdő userokat, maradnak azok akik már nyitottak de régen, vagy van fogalmuk a menetéről, de mégsem sikerül nekik.

1, Kérdezem, ha MIUI érába vásárolt globális modell van, és nem frissített HyperOS -re, rá milyen szabály vonatkozik ? Alap régi, vagy az új (csak Globál fiók, globális modell, 30+ napos fiók, és a kérvényezést a Community-be kell kérni)
- nem frissítette, mert nem jött soha neki
- nem frissítette, mert nem akarja, neki megfelelő a MIUI még mindig

2, Kérdezem, ha MIUI érába vásárolt globális modell van, és neki jött HyperOS frissítés, és élt is a lehetőséggel, rá az "új" szabály vonazkozik ?

3, Nyilván adott a harmadik kérdésem, olyan globális modellt vásárolt amin gyárilag már HyperOS van, rá egyértelmű, hogy az új szabály vonatkozik.

Nos azért kérdeztem ezt meg így, mert találtam olyan írásokat, hogy semmi Mi Community, egyéb dolog, a régi klasszikus mód alapján nyította, régi fiókkal, aztán olvastam, hogy csinált új MI fiókot és régi módszer alapján nyitotta.

Utolsó ismert infórmációim szerint, ha "...Sikeresen hozzáadva. Mi-fiók most ehhez az eszközhöz van társítva..." szöveget olvashatom, a telefonon a fejlesztői menüben, akkor ezek után a MI Community-be ha belépek, ott Unlock Bootloader” elemre kell bökni, és megérintem a „feloldás kérelmezése” lehetőséget. Ott ki írja, hogy sikertelen, próbálkozz később, vagy ha sikeres volt akkor egy dátumot jelenit meg, hogy meddig van engedélyed a nyitásra. Ha ez az utóbbi van, akkor mehet az unlock progi, és ott a folyamat végén ki írja, hogy 72 óra múlva nyithatod.
X14 - 12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

OnePlus 12 / EU v305 A15
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
8
Medálok

Üdv!, hm, nincs nagy tolongás. :/
Azt láttam, hogy megint divat lett, a másik régióra való frissítés, amiről sikeresen számoltak be, nekem az nem tetszik igazán, de végülis működik :/

OnePlus 12 / EU v305 A15
Válasz küldése

Vissza: “MIUI Hírek”