Poco F3 kérdések, válaszok, megoldások

0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
8
Telefonom: Xiaomi 12T Pro
 megköszönte: 33 alkalommal
 megköszönték: 7 alkalommal
Medálok

Re: Poco F3 kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: 0Elek2 »

Szia!
Ha a bootloader nyitott, akkor a strong nem megy átt helyből ( csak mókázással... -> root)
Ha nyitott a bootloader, akkor rendszertől függően kell egy pif modul, amihez root kell, és ez "segít", hogy a device, base meglegyen, és tudj pl NFC -t használni, ellenben ha ezt a "csoda dolgot", ami a PIF modulba van, a google barátunk észreveszi, akkor kitiltja, és nem lesz jó. Ilyenkor egy darabig nem fog jó lenni, csak ha új kiadás (új verzió) lesz a PIF modulból. Mikor veszi észre, ez lehet 1 nap, 1 hét, 1 hónap, tehát bármikor, mert erre most nagyon rá feküdtek... Ha ilyen módon akarsz élni a telefonon, akkor minden vásárlás előtt ellenőrizni kell, és ha jó még akkor siker, ha nem akkor sajnos nem fog menni a fizetés, ha csak idő közben tudsz frissíteni újabb PIF modulra, ami épp megjelenik. Próbálják naprakészen tartani, de emberek vannak mögötte....

Ha pl Xiaomi.eu rendszert használsz, amiből már csak stabil van ( dev megszünt hivatalosan), ott egy XiaomiEUModule.apk van, de ez bele is van építve a rendszerbe, és ehhez nem kell root. Ami a rendszerben van, ha az egyenlő az aktuális PIF verzióval, és még nincs bannolva, akkor az működik, ha bannolt, akkor a xiaomiEUModule.apk -t kellletölteni, és ez frissíti amit kell, nyilván akkor frissít, ha készül a bann után friss verzió.

Ha a bootloader zárt, akkor nyilván gyári rendszer van fent, ebben az esetben mindig a legfrissebb verzió kell, és akkor mindhárom dolog ( base, device, strong) átmegy alapesetben. Ha nem, és tuti 100% -k, hogy a legfrissebb a rendszer, akkor
- A, factory reset sajnos...
- B, Nem bizonyított, de ezt írták: Google Store, Google Wallet, Google Szolgáltatások gyorsítótár, és tárhely törlése, majd rendszer újraindítás.

edit:
" korábbi MIUI verziókkal is, ugyanez a helyzet,"
Igen, mivel ahogy írtam tavaly december óta létezik ez a dolog, és ami elötte volt, az helyből nem jó már, ami rendszer pedig soron következően jött ki, az már "elavult" csúnyán fogalmazva, és azért nem jó. Legalábbis ezt írták, és ezért nem megy ott az NFC. Tehát mindig a legfrissebb kell/kellene.

" Az 1.0.3-as HYPEROS-t is próbáltam feltenni, de valami olyasmit írt ki, hogy csak bizonyos userek telepíthetik."
Érdekes, nem béta pedig.

"Tervezek még gyári nem global ROM-ot is kipróbálni,"
Ha Xiaomi.eu -ra gondoslz, akkor arról írtam.
X14 - 12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

12T Pro - Xperience 24.11.27 A15 /
OnePlus 12 / EU v305 A15
Xiaomi Watch S1 Global - V1.3.119
janos2001
MIUI látogató
MIUI látogató
Telefonom: Poco F3
Re: Poco F3 kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: janos2001 »

Szia!
Köszi ezeket az infókat is!
Van egy olyan sejtésem, hogy amiatt nincs tanúsítvány, mert a POCO F3 támogatása véget ért, nem kap újabb frissítéseket. Amúgy szuper jó telefon, felveszi a versenyt sok ma kaphatóval is.
Eddig is mindig zárt BL-lel próbálkoztam telepítés után azonnal. A base még nyitott állapotban is megvolt, de lezárva sem volt több.
A gyári nem global ROM alatt pl. a gyári indonéz ROM-ot értettem. De előtte a gyári global HYPEROS 1.0.3 lesz kipróbálva.
Válasz küldése

Vissza: “Poco F3”