[APP] Magyar Xiaomi / Mi Home
-
Atis75
- MIUI látogató

- 6
- Telefonom: Nincs
-
Buckey
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4
Re: [APP] Magyar Mi Home
Engem is bosszant.
És amit eddig olvastam, az kezd beigazolódni.
Nekem egy Xiaomi Redmi Note 4 van (tartalékban, már semmit sem ér), és az itteni (Xiaomi Home 6.5.700 VEVS MAGYAR) és a Play áruházas (6.9.700) Mi Home appal is működik a push értesítés.
Míg a Huawei Nova 5T-nek viszonylag friss a rendszere, így azon nem működik.
Másik fajta készülékekkel nem kísérleteztem (nincs is a családban), meg nem is vágyom rá, ugyanis amint feltelepítem egy másik készülékre, megbolondulnak a lámpák, és utána lehet konfigurálni előröl.
Vagy, a Huawei-Xiaomi párossal vannak gondok, mondjuk az előző hozzászólások egyikében Xiaomi Mi note 10-en sem működött, aminek szintén friss az androidja.
Úgyhogy, jó lenne, ha kiderülne, hogy milyen kombinációval működik.
-
Atis75
- MIUI látogató

- 6
- Telefonom: Nincs
Szia. Milyen telefonnal használod? Azt próbáljuk kideríteni hogy milyen telefonokkal nem működik ill. milyen telefonokkal igen.Mert ha Xiaomi telefonokkal sem működik az tényleg gáz!
A Play Áruház Mi Home app - ban kifejtettem már többször a hibát, se kép se hang. Írtam a fejlesztőnek (miot-feedback@xiaomi.com) is e-mailt, de semmi válasz. A hiba továbbra is fennáll. Egyszerűen nem reagálnak, arra se méltatják az embert hogy választ adjanak.
Ha szerverhiba lenne akkor szerintem semelyik telefonnal nem működne. Vagy? Rosszul gondolom?
Ha ez így marad és nem javítják akkor felejtős. Keresek megbízható rendszert!
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Ha központi hiba lenne, akkor mindenhol olvasni lehetne, de tutira egyedi hibák. Minden be van állítva, hogy a Mi Home app futhasson a háttérben? Mert csak akkor kap Push értesítést.
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
-
Buckey
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4
Én tegnap vettem egy Xiaomi Mi 11 Lite 5G-t, mert akármilyen variációban, egymás után, vagy egymásra frissítettem, telepítgettem a Mi Home appokat (3-tól a legújabbig bezárólag), az értesítés nem jött meg. Minden engedély mindenhova is meg volt adva, volt pár factory reset, de nem lett jó.Atis75 írta: ↑2021.08.23. 14:11Szia. Milyen telefonnal használod? Azt próbáljuk kideríteni hogy milyen telefonokkal nem működik ill. milyen telefonokkal igen.Mert ha Xiaomi telefonokkal sem működik az tényleg gáz!
A Play Áruház Mi Home app - ban kifejtettem már többször a hibát, se kép se hang. Írtam a fejlesztőnek (miot-feedback@xiaomi.com) is e-mailt, de semmi válasz. A hiba továbbra is fennáll. Egyszerűen nem reagálnak, arra se méltatják az embert hogy választ adjanak.
Ha szerverhiba lenne akkor szerintem semelyik telefonnal nem működne. Vagy? Rosszul gondolom?
Ha ez így marad és nem javítják akkor felejtős. Keresek megbízható rendszert!
A Xiaomi-ra meg felraktam az itteni appot (ugyan onnan, ugyan úgy, mint a Huawei-re), és elsőre minden működött.
Hogy most mi volt a hiba, mi nem szerette a másikat, azt nem tudom.
-
Xebulon
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4X
Sziasztok, Még kicsit kezdő vagyok, visszaolvastam vagy 30 oldalt a fórumból, de nem kaptam választ a kérdésemre...
Feltelepítettem a legújabb MiHome app-ot (6.5.700 VEVS), magyar régiót állítottam be, egy csomó kütyüt fel tudtam telepíteni, de jópárat nem.
Korábban kínai régióban ment a Mihome-om, de néhány kütyüt nem volt hajlandó elfogadni.
Azt hittem, hogy ez a magyar MiHome régiófüggetlenül elfogad mindenféle kütyüt.
Érdekes, hogy a listában be tudom azonosítani a telepítendő komponenseket, de a telepítés sikertelen - hibaüzenet nincs, egyszerűen nem csatlakozik a kütyükhöz. Az alábbi komponensekről van szó: Aqara wall switch (neutral vagy anélkül, dupla vagy egyes), Aqara Motion Sensor, Mi window and door sensor.
Akkor most rossz nyomon járok és kénytelen vagyok eldobni ezeket és venni globál verziót? Vagy valamit még csinálnom kell hogy elfogadja ezekből a kínai régiósokat. Vagy mit rontottam el?
Köszi
Feltelepítettem a legújabb MiHome app-ot (6.5.700 VEVS), magyar régiót állítottam be, egy csomó kütyüt fel tudtam telepíteni, de jópárat nem.
Korábban kínai régióban ment a Mihome-om, de néhány kütyüt nem volt hajlandó elfogadni.
Azt hittem, hogy ez a magyar MiHome régiófüggetlenül elfogad mindenféle kütyüt.
Érdekes, hogy a listában be tudom azonosítani a telepítendő komponenseket, de a telepítés sikertelen - hibaüzenet nincs, egyszerűen nem csatlakozik a kütyükhöz. Az alábbi komponensekről van szó: Aqara wall switch (neutral vagy anélkül, dupla vagy egyes), Aqara Motion Sensor, Mi window and door sensor.
Akkor most rossz nyomon járok és kénytelen vagyok eldobni ezeket és venni globál verziót? Vagy valamit még csinálnom kell hogy elfogadja ezekből a kínai régiósokat. Vagy mit rontottam el?
Köszi
-
Eric
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Xiaomi Mi5
Szia!
Klónozd a Mi Home-ot és állítsd be a kínai régiót.
Próbáld meg hozzáadni az eszközöket.
Klónozd a Mi Home-ot és állítsd be a kínai régiót.
Próbáld meg hozzáadni az eszközöket.
-
lzsolt75
- MIUI Tag

- 9
- Telefonom: Xiaomi Mi 9T Pro
Ezek az eszközök szerintem zigbee protokollon kommunikálnak, van ilyen gatewayed? Müködtek valamikor?
Tapatalkkal küldve az én Mi 9T Pro eszközömről
Tapatalkkal küldve az én Mi 9T Pro eszközömről
Xiaomi Mi 9T PRO (Raphael)
-
Xebulon
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4X
Igen korábban működött normál Mi-Home alkalmazás alatt.
Kicsit még szenvedtem vele, és a Mi Window and Door Sensort sikerült működésre bírni. A leírással ellentétben nem 3 mp-ig kell nyomni a kék fény felvillanásáig, hanem 10 másodpercig. És akkor elfogadta.
Az Aqara Motion Sensor istennek sem akar működni.
Az Aqara Wall Switch-ek közül a dupla, no-neutralt felismerte a gateway, de a simpla nyomógombost nem. Egyébként a telepítési listában több sorozat van felsorolva, mindegyiket végigpróbáltam, sőt próbáltam rájönni a sorozatszámra is. Kevés siker.
Immár pragmatikus leszek, és inkább veszek másik mozgásérzékelőket, illetve ha a dupla kapcsoló megy, akkor az fog felkerülni a falra (a nyomógomb cserélhető, talán működni fog egy nyomólappal is).
Kicsit még szenvedtem vele, és a Mi Window and Door Sensort sikerült működésre bírni. A leírással ellentétben nem 3 mp-ig kell nyomni a kék fény felvillanásáig, hanem 10 másodpercig. És akkor elfogadta.
Az Aqara Motion Sensor istennek sem akar működni.
Az Aqara Wall Switch-ek közül a dupla, no-neutralt felismerte a gateway, de a simpla nyomógombost nem. Egyébként a telepítési listában több sorozat van felsorolva, mindegyiket végigpróbáltam, sőt próbáltam rájönni a sorozatszámra is. Kevés siker.
Immár pragmatikus leszek, és inkább veszek másik mozgásérzékelőket, illetve ha a dupla kapcsoló megy, akkor az fog felkerülni a falra (a nyomógomb cserélhető, talán működni fog egy nyomólappal is).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2021.08.24. 08:36-kor.
Ok: Ne idézd a közvetlen előtted szólót feleslegesen! Szabályzat!
Ok: Ne idézd a közvetlen előtted szólót feleslegesen! Szabályzat!
-
Pjoe
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Samsung S5
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Akárhogy próbálom, nem akar települni a vevs féle verzió.
Xiaomi MI9 telefon gyári szoftver, nincs root, bootloader zárva. Vagyula féle MiHome volt fent, töröltem.
Mindennel is próbálkoztam, törlés után újraindítás, plugin mpk és rn mappa törlése, semmi nem segít.
"Az alkalmazás nincs telepítve" üzenetet kapom, itt megállt a tudományom...
Esetleg valakinek egyéb trükk?
Köszi.
Segítséget kérnék. Akárhogy próbálom, nem akar települni a vevs féle verzió.
Xiaomi MI9 telefon gyári szoftver, nincs root, bootloader zárva. Vagyula féle MiHome volt fent, töröltem.
Mindennel is próbálkoztam, törlés után újraindítás, plugin mpk és rn mappa törlése, semmi nem segít.
"Az alkalmazás nincs telepítve" üzenetet kapom, itt megállt a tudományom...
Esetleg valakinek egyéb trükk?
Köszi.