[Mi 9 Lite] Kérdések, válaszok, megoldások

Kisslajos
MIUI látogató
MIUI látogató
6
Telefonom: Xiaomi Mi 9 Lite

Re: [Mi 9 Lite] Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: Kisslajos »

Nagyon szèpen köszönöm,tènyleg a biztonsági appban volt.
Cocoka
MIUI látogató
MIUI látogató
6

Hozzászólás Szerző: Cocoka »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi anomáliával kapcsolatban.

Az egy hete vásárolt Mi9 liteomon képtelenség élhetőre beállítani az értesítéseket! Már az összes értesítéssel kapcsolatos opciót kipróbáltam az összes létező variációban, akku optimalizálás is ki van kapcsolva, sőt a fontos appok prioritása is magasra van állítva, de akkor sem valós időben jönnek meg az értesítések, jobb esetben 10-20 percel később jönnek meg mint a leselejtezett Mi A2 Litomon, vagy egyáltalán nem jönnek meg amíg fizikai mozgatással meg nem ébred, akkor egyszerre az összes. Természetesen azt írja, hogy "most" holott a mail már egy órája a levélfiókomban van,
Vagy az adott appot megnyitva azt az értesítést már egy órája kiküldték. Mindent akkor kapok meg ha mozgatással megébresztem a telefont vagy feloldom a képernyőzárat, Egyszerre az összes. Természetesen a régi telefonom azonnal jelez, csak ezen nem. Mindegy melyik android vagy Miui verzioval probálkozom, mindenhol ugyan ez a hiba. Ha találgatnom kéne mi okozza ezt, akkor a primitív memória kezelésre gyanakszom, miszerint lealtatott állapotban minden appot freezel vagy killel, függetlenül attól, hogy minden ezzel kapcsolatos opciót átnyálaztam és kikapcsoltam.

Egyetlen lehetséges megoldásként az jut eszembe, hogy rollbackelek a 0day romra és rootolás alatt rákényszerítem az akaratom, esetleg próbálkozom egy cuszom rommal.
Ezt persze nem szeretném, mivel rengeteg financiális appot használok és fontos a biztonság. Valaki tud valami megoldást, ötletet, tippet? Vagy vissza kell térnem az iPhonera, ha ilyen luxus igényeim vannak mint a valós idejű értesítések ?!
Így konkrétan semmi értelme nincs a telefonomnak, ha pl tőzsdei szignálokat órákkal a pillanatnyi trend után kapom meg, sőt pénzt bukok ha egy órája elévült jelentést kapok meg "most" üzenettel. Ez így használhatatlan.

Köszi előre is. Dani.
Fulee
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Redmi Note 10 Pro
 megköszönte: 11 alkalommal
 megköszönték: 14 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: Fulee »

esetleg az Automatikus indítás menüben kapcsold be az appot
vagy lakatold le , hogy ne lőjje ki hanem folyamatosan menjen a háttérbe
Ha egy ember nem tud valamit,s nem tudja,hogy nem tudja-kerüld el őt!
Ha egy ember nem tud valamit,s tudja,hogy nem tudja-ébreszd fel őt!
Ha egy ember tud valamit,s tudja,hogy tudja-akkor kövesd őt!

MI3,MI4,MI MIX2,MI 9Lite,RN 10Pro,MI SC 360° 1080p
Cocoka
MIUI látogató
MIUI látogató
6

Ezt elfelejtettem leírni, de ezen is túl vagyok. Hozzá van adva minden fontos az automatikus indításhoz. Ja és mindegy, hogy mobilnet vagy wifi, nincs különbség abban sem.
0Elek2
V.I.P.
V.I.P.
10
Telefonom: Xiaomi 12T Pro
 megköszönte: 36 alkalommal
 megköszönték: 10 alkalommal
Medálok

Hozzászólás Szerző: 0Elek2 »

Szia!
Nálam okosabbak vannak, de én a Te helyedbe próbálnék egy teljes gyári vissza állítást csinálni, úgy azon a rendszeren ami van, "A" esetbben, hátha segít. (Lehet, hogy túl lett tolva valami és megzökkent)
Ha nem, akkor "B" esetben Sim1, Sim2, Wifi otthon, Wifi máshol hállózatokon megnézni pl 1-1 email mikor, hogyan érkezik meg, csak, hogy biztosra menjünk és sehol nem kapod meg időben a dolgokat.
"C" esetben megpróbálnék valami Costum ROM-t fel tenni, és vele végigzongorászni az "A", és "B" esetet. Amennyiben ez se segít, ha garis vissza vinném és nézzék meg, mondjanak ott is valamit.

Személyes tapasztalat, Mi9T Pro, EU MIU 20.5.8 alatt, (facebook) messenger üzenetet ha kaptam, kb 3-5 mp késéssel jelent meg az alvó kijelzőn, mire lenyúltam a telefonért, feloldottam és ilyenkor jött a hang értesítése is, frissültem és most jobb a helyzetem. :/

Amúgy milyen rednszer figyel fent rajt? Adatokból lehet többet tudnak mondani mások. Illetve ha nem garis, akkor használt, akkor adódik a válasz szoftverhibás esetleg... De nem akarok semmi rémet mondani, csak hangosan gondolkodtam láttatlanba.
X14 - 12T Pro - Mi 10T Pro - Poco F3 - Mi 9T Pro -Redmi Note 8T - Redmi Note 7 - Mi8 - Redmi Note 4 - Redmi 5 - Redmi 6 - Mi5s Plus - Redmi Note 3 - ?

OnePlus 12 - Xperience 25.06.22 A15
Oneplus Watch 2
Cocoka
MIUI látogató
MIUI látogató
6

Köszönöm a választ, egyes ötletekkel megpróbalkozom, de akkor is gáz, hogy egy zsír új telefont henkölni kell, hogy használható legyen. Olyan mintha vennék egy új autót és hazaérve a garázsban le kellene generál szervizelnem. Szégyen.

"Személyes tapasztalat, Mi9T Pro, EU MIU 20.5.8 alatt, (facebook) messenger üzenetet ha kaptam, kb 3-5 mp késéssel jelent meg az alvó kijelzőn, mire lenyúltam a telefonért, feloldottam és ilyenkor jött a hang értesítése is, frissültem és most jobb a helyzetem. :/"

Ez az effekt is megvolt 5 környi variációval ezelőtt. Fogalmam sincs, mit tettem vagy mit nem a végtelen értesítéssel kapcsolatos kombinációk között. De nekem a kijelzőn soha semmi nem jelenik meg önszántából, vizuális értesítést akkor kapok, ha felébresztem a kijelzőt, és általában akkor csipog.
Ám van amikor kijelző ébresztés nélkül, ha hozzáérek és bedobja az ujjlenyomat ikont, akkor bedobja a vizuális értesítést, van hogy azt nem csak a hangjelzést kapok. Teljesen hektikus és random, hogy vizuál, audió vagy semmi, és még appokhoz sem lehet kötni, hogy egyik így másik úgy.
Amúgy angol nyelven kell vakerni az opciókat, mert olyan totális félre fordítások vannak a magyar lokalizációban, hogy köze nincs az opciónak az odaírtakhoz.

Sorolhatnám még a végtelen hibák sokaságát. Autómatikusan állítja a fényerőt akkor is ha ki van kapcsolva, ha viszont autómatikusra van állítva bármilyen körülmények között minimumra veszi. Érdekes hogy kikapcsolt állapotban jobban működik az autómatikus fényerő mint bekapcsolva. Ezt amúgy a Mi A2 is teljesen ugyan ilyen hibásan kezeli új kora óta, a 0day software verziótól kezdve a naprakészig az összesen át.
Az Always on kijelző sem működik, random villogtatja az ujlenyomat ikont és a kis díszkaktuszt vagy órát, hol egyszerre, hol külön az egyiket hol a másikat! WTF ? Multitasking teljes mértékben nem működik a telefonban, a leg faékebb 20 megás appott is ujratölti akkor is ha csak az az egy fut és kilépek belőle majd rögtön vissza. Telefonálás közben naponta fordul elő olyan, hogy akivel beszélek elnémul, majd pittyegni kezd mintha várakoztatnám a hívást, és ezzel egyidőben instant kirakja a képernyőre hogy az hív akivel beszélek, de felvenni és lerakni sem lehet míg a másik fél nem szakítja meg a hívást. Na ez már EXTRÉM WTF!?
De igazából ezt mindet letojom, csak az éretesítés jöjjön meg valós időben! Mindazonáltal végtelenül szánalmasnak tartom, hogy az android 10. generációja is valahol egy Android 2.0 alfa build színvonalán toporog.

Az admint meg innét is csókoltatom amiért törli az iker topikok alól a kérdésem, nehogy nekem és másnak is több esélye legyen a megoldásra, ha felmerül a probléma. Igazán logikus tett! ;)

Kép
Cocoka
MIUI látogató
MIUI látogató
6

Eddig 4 db Xiaomin próbáltam ki a fentebb írtakat... egyetlen MIUI 11-es telefonon sem működnek az értesítések... az egyetlen MI A2 Lite ami Android One-os, azon valós időben jön minden. A Mi 9 Lite továbbra is teljesen használhatatlan, és a MI 9T is ugyan így, gondolom az összes többi iker telefon is.
Most egy Redmi Note 5-el vakerálok, ezen is be kell kapcsolni ugyan úgy az összes menüpontban mindent amihez van valami köze az értesítésnek, de amíg nem lakatolom be ezen sem jön meg semmi, most belakatolás után úgy nézem egyszerre működik sőt van amikor előbb értesít mint az One-os rendszer... De nem akarom elhinni, hogy itt senki nem veszi észre ezeket rajtam kívül.... mire használjátok ti a telefont ? hívás, sms, facebook, viber és ennyiben kifújt ? mert ezeken kívül egy app sem értesít képernyő feloldásig.
labe
MIUI imádó
MIUI imádó
7
Telefonom: Xiaomi Mi 11 Lite
 megköszönte: 1 alkalommal
 megköszönték: 6 alkalommal

Hozzászólás Szerző: labe »

Érdekes hogy nekem és a családban mindenkinek xiaomija van és megjönnek az értesítések. Mondjuk nem mérem stopperrel.hogy mennyi másodperccel utána. Állítgatni csak annyit kell,hogy meg e jelenjen képernyőzáron vagy sem.
Fulee
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Redmi Note 10 Pro
 megköszönte: 11 alkalommal
 megköszönték: 14 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: Fulee »

Nem tudom mi lehet , nálam minden értesítés megjön Mi9 lite telón legyen az bármilyen app, Mi mix 2 az más , mert van amikor csak wifin jön meg az e-mail értesítés pedig be van kapcsolva a mobil adat használat és szinkronizálás arra is
Ha egy ember nem tud valamit,s nem tudja,hogy nem tudja-kerüld el őt!
Ha egy ember nem tud valamit,s tudja,hogy nem tudja-ébreszd fel őt!
Ha egy ember tud valamit,s tudja,hogy tudja-akkor kövesd őt!

MI3,MI4,MI MIX2,MI 9Lite,RN 10Pro,MI SC 360° 1080p
kistocok
MIUI látogató
MIUI látogató
6

Hozzászólás Szerző: kistocok »

A minap váltottam mi A1-ről Mi 9 Lite-ra. Kicsit még szenvedek a MIUI-val a pure Android után, de igyekszem.
Egy gyors kérdés: bejövő híváskor nem mutatja a hívó fényképét. Ha nézem a hívó névjegyét, ott megvan a fénykép. Próbáltam újra létrehozni, azután sem jó. Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm
Válasz küldése

Vissza: “Xiaomi Mi 9 / SE / EE / T / Lite / Pro”