Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Disable your ad blocker to continue using our website.
Sziasztok,
A legújabb frissítés óta a telefonom töltőn folyamatosan "villog". Nem tud elmenni alvó módba,pár másodpercenként mindig felvillan. Ha felnyitom,akkor pedig a Google keresést nyitja meg. Mi okozhatja ezt? Próbáltam már mindent lekapcsolni, de ez se oldotta meg problémát
Esetleg bármilyen ötlet?
Aki Telenor előfizető, az nézze már meg a hívásrészletezőben, hogy a hívásaival egy időben nem szerepel-e 51201,17 byte adatforgalom nagyjából 13 másodpercenként. Ilyet nem tapasztaltam a MIUI11 előtt. Sajnos az adatforgalom az adatkeretből jön le. VIszont a telefon ennyi adatot nem forgalmazott, egyrészt folyamatos wifi hálón volt, másrészt a telefon térerő ikonja sem mutatott adatforgalmat. A hívásrészletezőben viszont ott sorakoznak.
Ha egy ember nem tud valamit,s nem tudja,hogy nem tudja-kerüld el őt!
Ha egy ember nem tud valamit,s tudja,hogy nem tudja-ébreszd fel őt!
Ha egy ember tud valamit,s tudja,hogy tudja-akkor kövesd őt!
VoWifi nincs benne, a VoLTE-t meg nem támogatja a Telenor. Kipróbáltam, de ki és bekapcsolt állapotban is ugyanez a helyzet, adatforgalmat generál. Október 23-án még nem csinált ilyet, akkor is a 2-es SIM-en volt az adatforgalom. 16-án volt a frissítés, 21-én kapcsoltam át a 2-es SIM-re az adatot, mert volt a 3 napos korlátlan net. Na, onnan fogva nagyon szépen látszik egymás után a rengeteg, hajszál pontosan 2019 kb adatforgalom. Csodálkoztam is én, hogy még volt majdnem 30 mb adatkeretem, aztán csak úgy hipp-hopp elfogyott. Hát ezért. Úgyhogy nagyon úgy fest, a frissítésben nagyon elbaltáztak valamit. A híváslistában ott figyelnek a 2 mb-os adatok 13 másodpercenként. Tegnap reggel hívás közben megint volt 2 db 2 megás, aztán meg már 51 megás adatcsomagok. Egyébként meg fizikailag lehetetlen lett volna ennyit forgalmazni. Főleg úgy, hogy beszéd közben átvált 3G-re, ott meg egyszerre nincs duma és internet. Valami nagyon nem jó.
Na, megtaláltam a hibát. Igaz, hogy csináltam egy gyári visszaállítást, majd a mentést visszaraktam. Ezzel szoptam a legtöbbet. Több applikáció nem került vissza, ezeket újra telepíteni kellett, de a legnagyobb baj az volt, hogy a programok beállításai is eltűntek. Na, ez volt a necces része az egésznek. Tulajdonképpen nem is kellett volna ez az egész hercehurca. Mindössze egyetlen egy nyamvadt kapcsolót kellett volna átállítani. MÉghozzá azt a beállítást tiltani, hogy a másodlagos SIm kártya adatforgalmazása legyen a VoLTE hívásokhoz. Érdekes, hogy ez a beállítás mindig is így volt, de nyilvánvalóan valamit belepiszkált a MIUI 11.
Érdekes dolgot találtam. Az elkészített képekbe bekerül az exif információ. A GPS koordináta jó, az a készítés helyét jelöli. Viszont a telefonnegy 300 méterrel odébb lévő pontot ír ki a kép részleteinél. Erre kattintva viszont a tényleges kép készítés helyét mutatja a térképen. Hogy lehet megoldani, hogy a tényleges helyet írja ki? Nyilvánvalóan valamiért a telefon nem jól dekódolja a GPS koordinátáit. Érdekes módon néha-néha oké, de általában nem, sőt a helyszínt csak mintegy fél órával a kép elkészülte után jeleníti meg.
Összesen
Hozzászólások száma: 182629
Témák száma: 12623
Összes bejelentés: 0
Összes ragacs: 61
Összes melléklet: 0
Napi témák: 3
Napi bejegyzések: 39
Felhasználók naponta: 14
Felhasználónkénti témák: 0
Felhasználónkénti bejegyzések: 3
Hozzászólások témánként: 14