Xiaomi Redmi 6 kérdések, válaszok megoldások
-
Landsmann
- MIUI Tag

- 7
- Telefonom: Xiaomi Redmi 6
Re: Xiaomi Redmi 6 kérdések, válaszok megoldások
Hogy érted, hogy ki-be kapcsolgat? Újraindul?
Más. Visszatérve a fényerő szabályozásra. Kár, hogy nem írták le, legalábbis én nem láttam, hogy ez az új módszer teljesen más alapokon működik mint az előd. Itt a lényeg a betanítás. Az pedig úgy működik, hogy amikor használjuk a telefont és a fényerő nem megfelelő, a csúszkán beállítjuk az adott körülményhez ahogy nekünk a legkellemesebb. Ezt többféle fényviszony mellett is el kell végezni ha nem megfelelő. Én tegnap este kezdtem el nyaggatni és azt mondhatom, őúgy érzem 90 %-ban már sikerült betanítani. Még magasabb fényviszonyok mellett kell megnéznem hogy viselkedik. Bár az eddigiek alapján nem volt vele gond, mert szépen felhúzta a fényerőt. Teljes sötétben sem veszi már le minimumra. Alakul ez. Alaposabb utánolvasás után világosultam fel, hogy ezt így kell betanítani. Akkumulátorkímélő üzemmód is van ilyen, az azt figyeli, mely alkalmazások mennyit vannak használva. A ritkán használtakat törli a memóriából, így kevesebb processzor idő kell neki és ezzel csökken a fogyasztás. Ezt is bekapcsoltam, kíváncsi leszek rá. Mint ahogy arra is, hogy ezek a megtanult dolgok hogy és meddig maradnak meg. Remélem egy szoftverfrissítés után nem kell előlről kezdeni a tanítást, mert az úgy elég gázos lenne.
Más. Visszatérve a fényerő szabályozásra. Kár, hogy nem írták le, legalábbis én nem láttam, hogy ez az új módszer teljesen más alapokon működik mint az előd. Itt a lényeg a betanítás. Az pedig úgy működik, hogy amikor használjuk a telefont és a fényerő nem megfelelő, a csúszkán beállítjuk az adott körülményhez ahogy nekünk a legkellemesebb. Ezt többféle fényviszony mellett is el kell végezni ha nem megfelelő. Én tegnap este kezdtem el nyaggatni és azt mondhatom, őúgy érzem 90 %-ban már sikerült betanítani. Még magasabb fényviszonyok mellett kell megnéznem hogy viselkedik. Bár az eddigiek alapján nem volt vele gond, mert szépen felhúzta a fényerőt. Teljes sötétben sem veszi már le minimumra. Alakul ez. Alaposabb utánolvasás után világosultam fel, hogy ezt így kell betanítani. Akkumulátorkímélő üzemmód is van ilyen, az azt figyeli, mely alkalmazások mennyit vannak használva. A ritkán használtakat törli a memóriából, így kevesebb processzor idő kell neki és ezzel csökken a fogyasztás. Ezt is bekapcsoltam, kíváncsi leszek rá. Mint ahogy arra is, hogy ezek a megtanult dolgok hogy és meddig maradnak meg. Remélem egy szoftverfrissítés után nem kell előlről kezdeni a tanítást, mert az úgy elég gázos lenne.
Xiaomi Redmi Note 10 5G
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G
Xiaomi Redmi 13
-
Farek18
- MIUI látogató

- 7
Igen! Egyszer csak ki kapcsol, aztán be kapcsol! Ez azóta van, amióta frissült a MIUI 10.3.2-ről 10.3.4-re. Ez a frissítés egy hete volt és rá ezen a héten keddi napon csinálja. Lehet hogy a frissítés csak a 9- es Android frissítésnél működik?
-
Landsmann
- MIUI Tag

- 7
Próbáld meg frissíteni. A 10.4.1-el jött a 9-ea Android. Hátha az segít rajta.
Xiaomi Redmi Note 10 5G
Xiaomi Redmi 13
-
Farek18
- MIUI látogató

- 7
needee2
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4X
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tapasztaltaok már olyant, hogy frissítés után a feleségemnek nem működik az óra/ébresztés/ aplikáció. Én egy hete kaptam egy 6-ost a cégtől, nekem meg az időjárás aplikáció dob hibaüzenetet ugyanígy. Mondjuk nem is egyforma a MIUI rajt 10.3.4.0 az enyém, az asszonyé: 10.3.3.0, pedig egymás mellett vannak és frissíthetnek.

Szeretném megkérdezni, hogy tapasztaltaok már olyant, hogy frissítés után a feleségemnek nem működik az óra/ébresztés/ aplikáció. Én egy hete kaptam egy 6-ost a cégtől, nekem meg az időjárás aplikáció dob hibaüzenetet ugyanígy. Mondjuk nem is egyforma a MIUI rajt 10.3.4.0 az enyém, az asszonyé: 10.3.3.0, pedig egymás mellett vannak és frissíthetnek.

-
Landsmann
- MIUI Tag

- 7
A 10.3.3-nál a nyelvet állítsd át angolra, indítsd el az órát. Lépj ki belőle, nyelvet állítsd vissza, indítsd újra a telefont. Az időjárás talán sosme működött rendesen,. és a Időjárás XL-t használom. Elég pontos és informatív, vagy az OMSZ Meteóra app is jó. MIndkettőt használom. Nekem a 10.3.3 le sem töltődött, a 10.3.2 után a 10.3.4. jött. Ebben nem volt gond az lbresztéssel. Tudtok frissíteni 10.4.1-re. Hozza a 9-es Androidot is. Pár dolog megújul, mint az automatikus fényerő szabályozás, amit be kell tanítani a telefonnak. Új lesz az iránytű is, új funkciót kapott.
Xiaomi Redmi Note 10 5G
Xiaomi Redmi 13
-
needee2
- MIUI látogató

- 7
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4X
Köszönöm a gyors reakciót, de unalmamban visszolvastam pár oldalt. Mindkettőt átlőttem english-re és mindkettő működik azóta. Érdekes, hogy egyik sem tud frissíteni. (?)
Mondjuk a 4X-hez képest ezt nem szeretem annyira....
Mondjuk a 4X-hez képest ezt nem szeretem annyira....
-
Landsmann
- MIUI Tag

- 7
Kézi frissítéssel sem talál új szoftvert?
Xiaomi Redmi Note 10 5G
Xiaomi Redmi 13
- Bandita1981
- MIUI őrült

- 10
- Telefonom: Redmi Note 10 Pro
- megköszönték: 3 alkalommal
Medálok
Na és ezt hogy csinálod?????Landsmann írta:automatikus fényerő szabályozás, amit be kell tanítani a telefonnak.
Redmi Note 5 /Whyred/ MIUIHU 10 9.8.8 Béta

Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
Telefonom:Redmi Note 3pro//Redmi Note 5pro//Redmi Note 8
Telefonom:Redmi Note 3pro//Redmi Note 5pro//Redmi Note 8
-
Landsmann
- MIUI Tag

- 7
Úgy, hogy amikor egy adott fényviszonyok mellett nem jó a fényerő, a csúszkával hozzáigazítom. Egy idő után megjegyzi. Szerintem azért kell tanítani, mert ha 1 luxonként érzékeli a fényt és egy beállítás valószínűleg csak 1-2 luxnyi eltérésig oké. Például ha bekapcsolom és mondjuk 70 lux a fényerő, beállítom hogy nekem jó legyen. Aztán legközelebb mondjuk 72 vagy 65 lux lesz a fényerő, akkor önhatalmúlag beállít valamit. Ekkor ismét kézzel kell korrigálni. (szemmel nem biztos hoyg észre lehet venni azt a pár luxot) De valószínűleg ezt is megjegyzi legközelebb. A leírás szerint amit olvastam, azt írták, nem az abszolút fényerőt nézi, hanem a környezeti viszonyokat is. Másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy az a fény amit érzékel, az milyen hullámhosszú. Mert például hideg fény, vagy meleg fény. Műszerrel nézve mondjuk mindkettő 70 lux, de a hideg fehér világosabbnak tűnik. Szerintem ezt is figyelembe veszi és ugyanannál a mért lux értéknél a magasabb celvin számú fényhez jobban felhúzza a fényerőt. Így elképzelhető, hogy kell az az 1-2 hetes betanulási időszak. Nyilván aki gyakrabban használja a telefont, naponta akár többször is állít a fényerőn, annak hamarabb betanul. Általában a sötétebb helyzetekkel van a baj, mert ilyenkor minimumra leveszia fényerőt és alig látható. A régi módszernél az abszolút fényerőhöz állította kijelző fényerejét. Egyszerű volt a beállítás, mert mondjuk tök sötétben a csúszkát oda húztuk ahol kellemes volt, aztán annállejjebb nem vette. Értem én a koncepciót, hiszen az emberi szem a fény hullámhosszára nem teljesen azonosan reagál. Vegyük példának a ledes izzókat. Adott egy 12 W-os izzó, ami 1100 luxot tud. A 3000 celvines izzó fényerejét kisebbnek érezzük mint a 4000 celvinest. Ámbár ebbe a fényérzékelésbe még az emberi szem színe is belejátszik egy kicsit. De azt itt nem lehet figyelembe venni. Retina leolvasó még nincs a telefonban. )
Xiaomi Redmi Note 10 5G
Xiaomi Redmi 13