Sikerült szereznem egy újabb modellt, Redmi 5 3/32. Global Version -t használtan. Az illető eladás előtt a MI fiókból csak kijelentkezett, és közvetlen utána egy gyári vissza állítást csinált. Én amikor kezembe vettem a telefont, és használni akartam volna, nem tudtam, mert az elő telepítési - beállítási fázisban net nélkül olyan hibába ütköztem, hogy jelezte a telefon MI fiókban van, kapcsoljak netet lépjek be.
Kép róla:

Elkértem az adatokat, mert szerencsére az illető rendes, segítőkész volt.
Így újra neki futottam, és most a következő pontban a telefon azt kérdezte meg, hogy meglévő beállítással használóm a telefont, vagy beállítás új eszközként.
Kép róla:
Itt a kép helye.
Itt én a Beállítás új eszközre mentem, és a következő történt:
Képek:


Sajnos az illető bejelentkezve maradt a telefonba, hiába csinált egy gyári vissza állítást.
Elszerettem volna kérni az ide tartozó adatait, de azt mondta, hogy sajnos a jelszóra nem emlékszik.
Nagy pech, mivel nem lehet használni a telefont.
Kicsit kutakodtam, és érdeklődtem, szerencsére kaptam segítséget.
A megoldás a következő volt, TalkBack módba sikerült belépni, majd "TalkBack beállítás" -> "Segítség és visszajelzés" -> "Get startad with Voice Acces" -> Bead egy videó segédletet, amire rá kell koppintani, és a Youtube alkalmazást felhozza, ott a profil ikonra (fent jobb oldalt) rá megyünk, "Beállítás" -> "About" -> "Google Privacy Policy", ezek után elindul a gyári böngésző, amin az előbbi oldal betölt. A címsorba írjuk be google, és mehet a keresés.
Ezek után a google keresőbe írjuk be "Apex laucher app" első találatot töltsük le, és telepítsük, telepítés előtt a rendszer szól, hogy nem biztonságos a beállításokba beállíthatjuk, hogy engedélyezze. Igen, tegyük meg.
Most már települ a laucher. Telepítés után elindítjuk, a böngészőben, a letöltött fájlok közt ott van, koppintsunk rá, és elindul.
Ezek után simán eltudunk navigálni a "Beállítások" -> "Telefonról" -> "MIUI verzió -ra" többször nyomjunk rá, és elérhetővé válik a fejlesztői beállítások.
"Beállítások" -> "További beállítások" -> "Fejlesztői beállítások" -> OEM feloldás kapcsoljuk be.
Ha kész vagyunk, a telefont a bekapcsoló gombbal indítsuk újra.
Ha mindent így csináltál, akkor az elő telepítési - beállításoknál, a beállítás új eszközként ez a kép fogad:

Most már a Te saját fiókoddal szépen be tudsz jelentkezni, és a telefon használható!
Ezt csak tanulságként írtam le, hogy ha a telefont eladásra szánjuk, gondoljuk végig mit kell csinálni.
1. leválasztani, és kilépni MI fiókból a telefont
2. kilépni google és vagy más fiókból (ha mást is használunk)
3. csak ezek után csináljunk gyári vissza állítást






