Kérdések, válaszok, megoldások

mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Telefonom: Redmi Note 13 Pro 5G
 megköszönte: 1 alkalommal
Medálok

Re: Kérdések, válaszok, megoldások

Hozzászólás Szerző: mumin007 »

Magán vélemény:
Inkább a tiszta telepítés, mint a halál. Ezerszer is... Nálam egy ilyen akció után max. 3-4 óra a belekás. De vannak olyan emberek, akik szeretnek szenvedni. Igaz, ez is magánügy. Lelkük rajta.
Redmi Note 13 PRO 5G (garnet) - xiaomi.eu HOS1.0.8.0.UNRCNXM A14
amateur
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
8
Telefonom: Redmi Note 7

Hozzászólás Szerző: amateur »

@mumin007 , eddig azt hittem, hogy ez a fórum nem személyeskedő megjegyzések gyűjtőhelye, a legtöbben tartózkodnak is ettől. Lehet véleményed mások hozzáértéséről, hozzáállásáról, szokásairól, magán is, de azt inkább privátban kéne, nem?
Ami engem illet épp az, hogy nem szeretek szenvedni, ezért keresek megoldást szenvedelmes, zavaró problémákra. Többek közt munkám révén is foglalkozok informatikával, de ez a mobilkommunikáció - és hw kiesett eddig.
Ha neked 3-4 óra a teló belakása vagy nagyon zseni vagy és rutinos, vagy nemigen használsz az alaprendszernél többet. Ami engem illet gyűlölöm az újratelepítést, PC-n is, főleg ha nincs jó mentés róla és egyenként kell mindent visszapakolni, beállítgatni. Sajnálom, hogy elhittem, hogy az androiddal csont nélkül megy az átköltözés két teló között, vagy visszaállítás felhőből, bárhonnan. Esetleg béna vagyok és nem tudom, hogyan kell, hogy minden megmaradjon. Pedig a gyökere, a Linux alap jó....
És lehet, hogy fonákul gondolkodok, de ez a helyzet valahogy előállt a telómon és engem sokkal jobban érdekel mi az oka, mert ha most újrahúzom a FW-t attól a probléma nem oldódik meg vagy újra előjöhet.
Arra mit fogsz írni? Mert ezzel a hozzászólásoddal marhára sokat segítettél.. béta teszterként...
Nem érteni akarok az Androidhoz. Használni akarom! Praktikusan, egyszerűen.
Milestone2
Morgó Medve - Óvóbácsi
Morgó Medve - Óvóbácsi
11
Telefonom: Xiaomi Mi 11
 megköszönték: 25 alkalommal

Medálok

Hozzászólás Szerző: Milestone2 »

Mindenkinek más az érzékenységi (megsértődési) faktora, de kedves @amateur nem érzem, hogy 'mumin' kolléga átlépte volna azt a bizonyos határt...
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Medálok

Erre csak annyit válaszolok, a legelső dolog, amit megtanultam telefon mókolás előtt az az volt, hogyan csináljak biztonsági mentést úgy, hogy bármilyen gikszer esetén, gond nélkül vissza tudjak térni egy belakott, hibátlan rendszerre, a lehető legkevesebb macerával.
Van ilyen lehetőség. Nyitott bootloaderű telefonra friss TWRP-t kell feltenni, majd csinálni benne egy teljes mentést SD-re, vagy ha az nincs a telóban, a belső tárhelyre, de azt utána kimenteni PC-re.
Ha beüt a mennykő, TWRP-ben vissza lehet állítani ezt a lementett, kifogástalan állapotot. Az egész folyamat, mentéssel és visszaállítással kb. fél óra. Sokszor végigcsináltam már.
De a tiszta telepítést is...és igen...Windows-on is.
Kép
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Medálok

Köszönöm mile, én sem sértésnek szántam (mint írtam, magán vélemény és nem használtam neveket sem, ez egy általános vélekedés a részemről).
amateur
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
8

Ok, @Milestone2 vélekedésére tekintettel általánosságban: 1, sértődés nincs. 2, A telefon által legálisan biztosított mentési lehetőségek nálam eddig nem hoztak kielégítő eredményt. TWRP-t még csak a rendszertelepítéshez használtam és a cash törléshez, de ha mégis rászánom magam az újratelepítésre kipróbálom az általa végzett mentést. Köszönöm a javaslatot! 3, Elvégeztem a FW cseréjét 10-esre kb. 1 hónapja (lsd: fórumban.) Azóta néhány, Playről legálisan hozzáférhető app letöltése és használatba vétele történt meg - kiemelten a Nova launcheré - minekutána kellemetlen jelenségek mutatkoztak (pl. lassulás). Még az is benne van, hogy hw probléma okozza.

De: mindenki, szó szerint mindenki, minden egyes app telepítése előtt komplett biztonsági mentést végez, hátha elcsesz valamit a progi? Ez komoly???? Akkor ez nem egy fw, már bocs... Ha meg már megvan a gond, hiába mentem a rosszul működő rendszert...
Az meg végképp nem segítség mikor valaki azt írja, hogy érdekes, nálam jól működik, évek óta használom. (Volt ilyen!)
Egyebekben minden elismerésem a hozzáértő, tapasztalt fórumozóké (hogy neveket ne említsek), akik többször segítettek már javaslatokkal! Azoké is, akik jobban értenek nálam ehhez a technikához - mert mint mondottam: én leginkább használni szeretném a mobilt nem érteni hozzá. Nem véletlenül az a nickem ami.
Bandita1981
MIUI őrült
MIUI őrült
10
Telefonom: Redmi Note 10 Pro
 megköszönték: 3 alkalommal
Medálok

Hozzászólás Szerző: Bandita1981 »

Pont ezért egy Tiszta telepítéssel fog kiderülni,hogy hardveres vagy szoftveres a baj.....

Redmi Note 5 /Whyred/ MIUIHU 10 8.11.29 | Béta ;-)

Könnyű annak, akinek nem nehéz!!!
Telefonom:Redmi Note 3pro//Redmi Note 5pro//Redmi Note 8 :ymhug:
mumin007
Beta tesztelő
Beta tesztelő
11
Medálok

Sajnálom, hogy még mindig nem ment át a mondanivalóm lényege. Sorry.
Részemről lezártnak tekintem a témát. :)
amateur
MIUI érdeklődő
MIUI érdeklődő
8

Ok, köszönöm.
De, átjött. Én is.
Wittman
V.I.P.
V.I.P.
10
Telefonom: Xiaomi Mi 9T
Medálok

Hozzászólás Szerző: Wittman »

Emberek! Mi a fene van a TWRP-vel? TWRP-ben készült mentést nem bírja visszaállítani...
Miuihu 8.10.18 és Red Wolf 3.2.1
Kép

Tesztelem az új Romokat folyamatosan, de nekem még mindig a 8.10.18-as működik legjobban. Semmi hibát nem találtam benne, akkuidő jó.
Üdv
Wittman
Válasz küldése

Vissza: “Redmi Note 4”