Kérdések, válaszok, megoldások
-
crok
- MIUI érdeklődő

- 8
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4X
- megköszönte: 4 alkalommal
- megköszönték: 3 alkalommal
Egy masik, altalam meg ertelmesnek itelt megoldas olyan DNS szerver hasznalata, ami az ilyen (reklam) domain-ekre/nevekre fals IP-t ad vissza, ilyen pl. az AdGuard DNS: 4 szerver van, 2 csak reklamot "szur", 2 reklamot es felnott tartalmat. Ezt beallithatod statikup IP + statikus DNS-el vagy pl. a mar emlitett DNS66-al (vagy ha a tied a halozat, pl. otthon akkor a router DHCP- eleve kuldheti ezt az IP-vel).
- rajen
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi 13
- megköszönte: 21 alkalommal
- megköszönték: 62 alkalommal
-
Medálok
Re: Kérdések, válaszok, megoldások
MIUIHU-ban hol találtál reklámot? Érdekelne, mert nálam szinte sehol sincs.
MIUI Magyarország Igazgató Úr
SZABÁLYZAT
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
PÜ-t csak akkor ha nagyon nagy a baj! Minden mást a fórumba! THX
Hívj meg egy kávéra, hogy jobban menjen a meló!
XDEV - Fejlessz, tedd közzé, tarts kapcsolatot
Gamelot - Játsz, ha unatkozol
-
amateur
- MIUI érdeklődő

- 8
- Telefonom: Redmi Note 7
Nem akarok az agyatokra menni, de nem hagy nyugodni, hogy a Nova futtatása után csak kóddal oldható fel az alvó képernyő, pedig nem töröltetem a cash-t (már csak a Blokada miatt sem. Köszönet érte! Egyébként melyik a leggyorsabb, leghatékonyabb szerver? Én most a Commodo-t használom, de az a CIS-ben is fogta a PC-t egy kicsit...)
Szóval mit kell a developerben vagy bárhol át/beállítani, hogy ujjlenyomatra is feloldjon? (A saját sötét témát használom, de a háttérképet mind a kijelzőn, mind a zárképernyőn lecseréltem. De jól működött. Volt viszont olyan launcher próba ami lecserélte a zárat. A Nova nem csinál ilyet? (Jelzem, mindig szerettem volna egy olyan lockscreen-t amin pl. négy indítóikon van, bennük az elmulasztott eseményekkel...hívások, sms, stb.) Ja, meg valamelyik G. Playes (fekete bársony?) téma is saját launchert akart futtatni... de nem hagytam, bár feltelepült.
Nem igaz, h nincs megoldás! Valami ötlet?
Szóval mit kell a developerben vagy bárhol át/beállítani, hogy ujjlenyomatra is feloldjon? (A saját sötét témát használom, de a háttérképet mind a kijelzőn, mind a zárképernyőn lecseréltem. De jól működött. Volt viszont olyan launcher próba ami lecserélte a zárat. A Nova nem csinál ilyet? (Jelzem, mindig szerettem volna egy olyan lockscreen-t amin pl. négy indítóikon van, bennük az elmulasztott eseményekkel...hívások, sms, stb.) Ja, meg valamelyik G. Playes (fekete bársony?) téma is saját launchert akart futtatni... de nem hagytam, bár feltelepült.
Nem igaz, h nincs megoldás! Valami ötlet?
Nem érteni akarok az Androidhoz. Használni akarom! Praktikusan, egyszerűen.
-
kanyi51
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4
Novát használom. Teljesen jól működik, Lehet feloldani egyből kékfoggal, ujjlenyomattal zárképernyőről 2 kopp után vagy egyből ujjlenyomattal. A kezdő képernyő és a zárképernyő is más. Ha a teló alszik simán feléled az ujjlenyomatra. Nem igazán értem a Novás problémáidat.
-
amateur
- MIUI érdeklődő

- 8
Ezzel nem vagy egyedül. Napok óta próbáljuk megfejteni.... Bocs, de ezzel nem segítettél.. 
-
kanyi51
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4
-
amateur
- MIUI érdeklődő

- 8
Értelek, semmi baj. Kösz.
-
belaim
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy a régió mindig kínára áll át ha újra indítom a telefont.
Előzmény: miuihu-ról teljes törlés után a hivatalos global romot tettem fel. (miui_HMNote4XGlobal_V10.1.1.0.NCFMIFI_707a693088_7.0.zip)
Előzmény: miuihu-ról teljes törlés után a hivatalos global romot tettem fel. (miui_HMNote4XGlobal_V10.1.1.0.NCFMIFI_707a693088_7.0.zip)
-
crok
- MIUI érdeklődő

- 8
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 4X
- megköszönte: 4 alkalommal
- megköszönték: 3 alkalommal
Általában kétféle ilyen helyzet van:
- ha kézzel átállítod utána restartig az marad amire állítottad
- a régióátállítás menübe be se tudsz lépni mert egyből bezáródik
Az elsőt könnyebb megoldani, a másodikat nehezebb.
Bár nem MIUIHU téma mert most tettél fel egy Global ROM-ot - és mivel mindent törölnöd kellett amúgy is én eleve fastboot-al tettem volna fel.
De ha már belaktad és nem akarod újrakezdeni.. Root kelleni fog.
- build.prop-ban mi az értéke ennek?
ro.miui.region
ro.miui.cust_variant
Ha CN akkor írd át HU-ra (vagy amire akarod).
Ha eddig nem piszkáltad akkor valószínű nincs benne a build.prop-ban.
- nézd meg a tartalmát a /data/miui/cust_variant file-nak. CN van benne? Írd át HU-ra (vagy amire akarod) és restart.
- Ha már a régióváltó menüpont is magától bezáródik (meg se nyílik) akkor sérülhetett a /cust partíció tartalma (pl. ha volt előtte fent Treble ROM akkor gyalulva lett mert az lett a /vendor, vagy megformáztad/wipe-oltad..). Ekkor MiFlash-el felteheted a fastboot ROM-ot vagy pl. szólsz és megmondom honnan tudsz letölteni V10.1.1.0-ból TWRP 3.2.3-1-el meg OrangeFox 8.3-al mentett /cust partíciót amit 2 perc alatt visszaállíthatsz (én csináltam).
Ha ez az egész a témák miatt volt akkor még a témakezelő app adataid töröld.
- ha kézzel átállítod utána restartig az marad amire állítottad
- a régióátállítás menübe be se tudsz lépni mert egyből bezáródik
Az elsőt könnyebb megoldani, a másodikat nehezebb.
Bár nem MIUIHU téma mert most tettél fel egy Global ROM-ot - és mivel mindent törölnöd kellett amúgy is én eleve fastboot-al tettem volna fel.
De ha már belaktad és nem akarod újrakezdeni.. Root kelleni fog.
- build.prop-ban mi az értéke ennek?
ro.miui.region
ro.miui.cust_variant
Ha CN akkor írd át HU-ra (vagy amire akarod).
Ha eddig nem piszkáltad akkor valószínű nincs benne a build.prop-ban.
- nézd meg a tartalmát a /data/miui/cust_variant file-nak. CN van benne? Írd át HU-ra (vagy amire akarod) és restart.
- Ha már a régióváltó menüpont is magától bezáródik (meg se nyílik) akkor sérülhetett a /cust partíció tartalma (pl. ha volt előtte fent Treble ROM akkor gyalulva lett mert az lett a /vendor, vagy megformáztad/wipe-oltad..). Ekkor MiFlash-el felteheted a fastboot ROM-ot vagy pl. szólsz és megmondom honnan tudsz letölteni V10.1.1.0-ból TWRP 3.2.3-1-el meg OrangeFox 8.3-al mentett /cust partíciót amit 2 perc alatt visszaállíthatsz (én csináltam).
Ha ez az egész a témák miatt volt akkor még a témakezelő app adataid töröld.
-
belaim
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note
Köszönöm szépen a kimerítő válaszod
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rajen 2018.12.04. 14:55-kor.
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN!!! A szabályzatot el is kéne olvasni!!!
Ok: NE IDÉZD AZ ELŐTTED SZÓLÓT FELESLEGESEN!!! A szabályzatot el is kéne olvasni!!!