[APP] Magyar Xiaomi / Mi Home
-
gorba
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Xiaomi Redmi 1S
Re: [APP] Magyar Mi Home és plug-in
Nyomokban magyar nyelvet tartalmaz. Vagy kínai vagy angol. Sokszor a lényeges üzenetek/ablakok nincsenek lefordítva. Vagy nálam van a baj?
-
emel
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Xiaomi Redmi Note 3
Elkészítettem a Mi Home 5.0.7 verzióját.
A MI oldaláról letöltve pechelve (plugin-ok miatt) ,magyar nyelv hozzáadva vagyula fordításának javítása (elírások,helyesírás) + a nem lefordított sorok lefordítva.
Sajnos mivel az oldalon nem tudok privát üzenetet küldeni vagyulának vagy egy Adminisztrátornak, kérem jelentkezzenek privátba.
A MI oldaláról letöltve pechelve (plugin-ok miatt) ,magyar nyelv hozzáadva vagyula fordításának javítása (elírások,helyesírás) + a nem lefordított sorok lefordítva.
Sajnos mivel az oldalon nem tudok privát üzenetet küldeni vagyulának vagy egy Adminisztrátornak, kérem jelentkezzenek privátba.
- vagyula
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi MiNote Pro
-
Medálok
-
MGJ
- MIUI látogató

- 8
- Telefonom: Xiaomi Mi6
Egy apró észrevétel.
Az alsó menüben Eszközök, MI Áruház, Hírek... Az a hírek inkább Automatizálás. ;)
Az alsó menüben Eszközök, MI Áruház, Hírek... Az a hírek inkább Automatizálás. ;)
- vagyula
- Adminisztrátor

- 12
- Telefonom: Xiaomi MiNote Pro
-
Medálok
-
gorba
- MIUI látogató

- 12
- Telefonom: Xiaomi Redmi 1S
Rácsnézetbe ha rakattintok egy eszközre, akkor a felugró lapozható menü kicsit magyar, kicsit kínai, kicsit angol.
-
Jaxi
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4 Prime
Csak nekem nem jöttek be az 5.0x-es Mi Home verziók? (Itt most nem a magyarításra gondolok, azt ezúton is köszönöm!) Sokkal lassabban érzékelnek a mozgásérzékelők(lámpakapcsolás) valamint a riasztó sem működik jól, a telefonos átjelzés csak úgy jön mintha egy sms érkezne, eddig folyamatos 30 mp "riasztással" jelzett. Ti is tapasztaltatok ilyet?
-
legolasvegas
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Egyéb
Mi Home 1080p kamerám meg egy Network speakerem van, de mindkettővel inkább csak bosszúság van. Kezdődött azzal, hogy amikor megkaptam őket, egyik sem volt hajlandó felcsatlakozni az otthoni wifi-re, magyarán semmit sem tudtam velük kezdeni (eddig még csak hasonló problémám sem volt a router kb. 5 éves használata alatt, pedig sok eszköz megfordult már a háztartásban). A sokadik eszköz-reset és kapcsolódási kísérlet után végül kósza ötlettől vezérelve engedélyeztem a rég letiltott (gyenge) wifi-t a szolgáltatóm routerén is, láss csodát arra mindkét eszköz felment, mindkettő firmware upgrade-elt, utána már mindkettő hajlandó volt csatlakozni a saját tp-linkem (dd-wrt-vel) wifi-jére is. Kezdődhetett volna a használat, de a kamera netről inkább nem elérhető, mint igen, rendszeresen "establishing safe connection 20%"-nál beragad, gondolom mert kb. mindenféle kínai szerveren keresztül kapcsolódnék a saját otthoni kamerámra... A speaker alap funkcióit a Mi Home alól tudom ugyan vezérelni (léptetés, volume), de amint meghívnám a Mi Home-ból a Mi Speaker külső appot a teljes vezérelhetőséghez, az már nem látja ugyanezt az eszközt. Több telefonnal, köztük Mi készülékkel is tesztelve a Mi Home & Mi Speaker, de minddel ugyanez a helyzet, Mi Home 4.xx és 5.xx verziókkal is...
- Flashy
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Xiaomi Redmi 4 Prime
bocs, ha túl egyszerűnek gondolom, de nekem a Yeelight-okkal volt ugyanez: a Yeelight alkalmazásban másik országot választottam, mint a Mi Home-ban és így mindig csak az egyikben látszottak az égők. most mindegyik Mainland China-ra van állítva, így amit az egyikben felveszek, az a másikban is megjelenik. de nem ismerem a Mi Speaker-t mert nekem olyanom nincs, lehet hogy tökmás.
legolasvegas írta:... A speaker alap funkcióit a Mi Home alól tudom ugyan vezérelni (léptetés, volume), de amint meghívnám a Mi Home-ból a Mi Speaker külső appot a teljes vezérelhetőséghez, az már nem látja ugyanezt az eszközt. Több telefonnal, köztük Mi készülékkel is tesztelve a Mi Home & Mi Speaker, de minddel ugyanez a helyzet, Mi Home 4.xx és 5.xx verziókkal is...
-
legolasvegas
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Egyéb
Úgy néz ki a dolog, hogy a MiHome appban látom az eszközeimet, köztük a Speakert, ráklikkelek, még mindig a MiHome-ban maradva kapok egy alap felületet, ahol tudom ki- és bekapcsolgatni az eszközt, léptetni, hangerőt vezérelni, látom mit játszik épp, és ez mindig működik, LAN-ról, WAN-ról, telefonról, tabletről. Ha ráklikkelek az épp játszott tartalomra, akkor pedig meghívja a MiSpeaker app-ot, ahol már hozzáférnék az eszköz belső tárhelyéhez, online streamek között tudok váltogatni, innen lehetne Firmware frissítéseket telepíteni meg minden extra funkciót elérni. Na ez az, ami sohasem működik, illetve ez nem teljesen igaz, lásd később...
Ha resetelem az eszközt, akkor az induló konfigot végre tudom hajtani a MiSpeakerből is, az app látja a speaker nyitott wifijét, rá tudok kapcsolódni is át tudom küldeni a saját otthoni wifim adatait, az eszköz fel is csatlakozik erre, a netet is eléri (tud mindenféle kínai streameket játszogatni onnan), viszont ettől a pillanattól kezdve a MiSpeaker app nem látja többé... Ugyanez van akkor is, ha resetelem és a MiHome-on keresztül csatlakoztatom fel az otthoni wifire. Mindig az a vége, hogy a MiHome-ból elérem, MiSpeaker-ből nem.
Ha a telefonomból csinálok hot-spotot és reset után arra csatlakoztatom a speakert és mondjuk a tabletet is ugyanerre a hot-spot wifire léptetem fel, akkor meg a tablet MiSpeaker app-ja rendesen látja.
Ergó valamit a routerem wifi-jén nem szeret, de megfoghatatlan számomra, hogy mit nem. Felcsatlakozni fel tud rá, netet eléri, ugyanabban a wifi alhálózatban van a telefonnal, a telefonon futó MiHome tud vele oda-vissza kommunikálni, ugyanezen az eszközön lévő MiSpeaker app meg nem...
Ha resetelem az eszközt, akkor az induló konfigot végre tudom hajtani a MiSpeakerből is, az app látja a speaker nyitott wifijét, rá tudok kapcsolódni is át tudom küldeni a saját otthoni wifim adatait, az eszköz fel is csatlakozik erre, a netet is eléri (tud mindenféle kínai streameket játszogatni onnan), viszont ettől a pillanattól kezdve a MiSpeaker app nem látja többé... Ugyanez van akkor is, ha resetelem és a MiHome-on keresztül csatlakoztatom fel az otthoni wifire. Mindig az a vége, hogy a MiHome-ból elérem, MiSpeaker-ből nem.
Ha a telefonomból csinálok hot-spotot és reset után arra csatlakoztatom a speakert és mondjuk a tabletet is ugyanerre a hot-spot wifire léptetem fel, akkor meg a tablet MiSpeaker app-ja rendesen látja.
Ergó valamit a routerem wifi-jén nem szeret, de megfoghatatlan számomra, hogy mit nem. Felcsatlakozni fel tud rá, netet eléri, ugyanabban a wifi alhálózatban van a telefonnal, a telefonon futó MiHome tud vele oda-vissza kommunikálni, ugyanezen az eszközön lévő MiSpeaker app meg nem...