Xiaomi smart home kit
-
zoral566
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi 3
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
- Telefonom: Xiaomi Mi3
- megköszönték: 1 alkalommal
Re: Xiaomi smart home kit
kulteren...esetleg majd a karacsonyi vasarban 8D
Van nehany dolog, amit beharangoztak, de nem kaphato 8( ilyen pl. a 300 dodos bicaj. Sehol se nem kapni 8(
Van nehany dolog, amit beharangoztak, de nem kaphato 8( ilyen pl. a 300 dodos bicaj. Sehol se nem kapni 8(
-
legolasvegas
- MIUI látogató

- 11
- Telefonom: Egyéb
Nekem nincs KIT-em, csak egy Mi Home 1080p kamerám meg egy Network speakerem, de mindkettővel inkább csak bosszúság van. Kezdődött azzal, hogy amikor megkaptam őket, egyik sem volt hajlandó felcsatlakozni az otthoni wifi-re, magyarán semmit sem tudtam velük kezdeni (eddig még csak hasonló problémám sem volt a router kb. 5 éves használata alatt, pedig sok eszköz megfordult már a háztartásban). A sokadik eszköz-reset és kapcsolódási kísérlet után végül kósza ötlettől vezérelve engedélyeztem a rég letiltott (gyenge) wifi-t a szolgáltatóm routerén is, láss csodát arra mindkét eszköz felment, mindkettő firmware upgrade-elt, utána már mindkettő hajlandó volt csatlakozni a saját tp-linkem (dd-wrt-vel) wifi-jére is. Kezdődhetett volna a használat, de a kamera netről inkább nem elérhető, mint igen, rendszeresen "establishing safe connection 20%"-nál beragad, gondolom mert kb. mindenféle kínai szerveren keresztül kapcsolódnék a saját otthoni kamerámra... A speaker alap funkcióit a Mi Home alól tudom ugyan vezérelni (léptetés, volume), de amint meghívnám a Mi Home-ból a Mi Speaker külső appot a teljes vezérelhetőséghez, az már nem látja ugyanezt az eszközt. Több telefonnal, köztük Mi készülékkel is tesztelve a Mi Home & Mi Speaker, de minddel ugyanez a helyzet.
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
"establishing safe connection 20%"-nál beragad, gondolom mert kb. mindenféle kínai szerveren keresztül kapcsolódnék a saját otthoni kamerámra... "
Ez szerencsere nem igaz. A telod kozvetlenul kapcsolodik a kamerahoz.
Xar a neted, routered, megy a torrent stb. stb.
nalam tokeletesen mukodik a kamera, es eddig semmilyen halozati gondom nem volt sem a kameraval, sem pedig a network speakerrel.
Ez szerencsere nem igaz. A telod kozvetlenul kapcsolodik a kamerahoz.
Xar a neted, routered, megy a torrent stb. stb.
nalam tokeletesen mukodik a kamera, es eddig semmilyen halozati gondom nem volt sem a kameraval, sem pedig a network speakerrel.
-
legolasvegas
- MIUI látogató

- 11
Torrent nem fut nálam, a netem ugyan nem egy gigabites optika, de arra alkalmas, hogy sd/hd streameket tudjak magamnak folyamatosan sugározni órákon át hiba nélkül bármikor (és itt nem a kameraképről beszélek), szóval ezzel talán a kaksi netet/routert is kizárhatjuk...
Akkor ezek szerint a kamera futtat valami dinamikus ip-klienst, ami garantálja, hogy hiába változik az ip-címed otthon meg a nagyvilágban a telefonodon, akkor is folyamatosan direktben kapcsolódik a két eszköz? Én azt képzeltem, hogy azért kell a Mi Home-ban szervert meg régiót választani, mert a kamera is meg a telefon app is oda riportolgatnak, hogy épp ezen és ezen az ip-n online vagyok, gyere és kapcsolódj... Azt gondoltam, pont ez a hiba, hogy én a Mainland China régiót választottam a teljes eszköz-support miatt és ez lehet a gond, de akkor csak a netem kaksi...
Akkor ezek szerint a kamera futtat valami dinamikus ip-klienst, ami garantálja, hogy hiába változik az ip-címed otthon meg a nagyvilágban a telefonodon, akkor is folyamatosan direktben kapcsolódik a két eszköz? Én azt képzeltem, hogy azért kell a Mi Home-ban szervert meg régiót választani, mert a kamera is meg a telefon app is oda riportolgatnak, hogy épp ezen és ezen az ip-n online vagyok, gyere és kapcsolódj... Azt gondoltam, pont ez a hiba, hogy én a Mainland China régiót választottam a teljes eszköz-support miatt és ez lehet a gond, de akkor csak a netem kaksi...
-
monasz
- MIUI látogató

- 9
- Telefonom: Samsung S5
Nem hiszem hogy a neted vagy a routered kaka mert nálam is hasonló a helyzet a legutobbi frissités óta. Gigabites netem van egy felsőkategoriás routeral, mégse megy sokszor.
-
zoral566
- MIUI látogató

- 10
- Telefonom: Xiaomi Redmi 3
uj MIHOME appal nálam is kalap kaksi. Régebben jobban működött. net router stb: nálam van sávszélesség bőven, és véletlenül vettem egy yi home 2 kamerát. a yiHome appal szinte azonnal lehet nézelődni. Szóval szerintem a MIHOME a fosch
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
Nem kell nagy tudomany ahhoz, hogy a kamera lejelentse az eppen aktualis IP cimedet, es a mihome pedig megkapja azt. Ha mar latod a kamera statuszat, tehat pl. online, akkor mar betalalt reg...innentol koze nincs a kinai szervereknek az adatforgalomhoz.legolasvegas » Ma, 16:50 írta: Akkor ezek szerint a kamera futtat valami dinamikus ip-klienst, ami garantálja, hogy hiába változik az ip-címed otthon meg a nagyvilágban a telefonodon, akkor is folyamatosan direktben kapcsolódik a két eszköz? Én azt képzeltem, hogy azért kell a Mi Home-ban szervert meg régiót választani, mert a kamera is meg a telefon app is oda riportolgatnak, hogy épp ezen és ezen az ip-n online vagyok, gyere és kapcsolódj... Azt gondoltam, pont ez a hiba, hogy én a Mainland China régiót választottam a teljes eszköz-support miatt és ez lehet a gond, de akkor csak a netem kaksi...
Az viszont konnyen lehet, hogy az uj mihome-al van a gond, vagy a mobilod savszelessegevel.
-
legolasvegas
- MIUI látogató

- 11
És kinek jelenti, a mobilnak, akinek nem tudhatja az aktuális ip-jét? Vagy az egész világnak, mert abban a keresett mobil úgyis benne van? Technikailag mindkettő problémás...
Azt hiszem maradok azon a nyomon, hogy a China szerverről megpróbálom átköltöztetni a dolgaimat valamelyik egyéb régióba, esetleg ha nagyon sok időm lesz (?) Wireshark-kal is nézni, kivel próbálnak beszélgetni az eszközök. Bár azon nem fog segíteni ez sem, hogy LAN-on a Mi Home eléri a Network Speakert, a Mi Speaker meg nem...
Azt hiszem maradok azon a nyomon, hogy a China szerverről megpróbálom átköltöztetni a dolgaimat valamelyik egyéb régióba, esetleg ha nagyon sok időm lesz (?) Wireshark-kal is nézni, kivel próbálnak beszélgetni az eszközök. Bár azon nem fog segíteni ez sem, hogy LAN-on a Mi Home eléri a Network Speakert, a Mi Speaker meg nem...
-
zacci
- MIUI rajongó

- 11
"És kinek jelenti, a mobilnak, akinek nem tudhatja az aktuális ip-jét? Vagy az egész világnak, mert abban a keresett mobil úgyis benne van? Technikailag mindkettő problémás..."
1. Senkit nem erdekel a mobilod IP cime. 2. Plane nem broadcastolja az IP cimet 8D Igy az altalad gondolt 2 technikai problema sem letezik. Be is baxna...8D
Ulj le picit es gondold at hogyan mukodhet ez a legegyszerubben...Na pont ugy mukodik. Nem egy raketa tudomany.
"Azt hiszem maradok azon a nyomon, hogy a China szerverről megpróbálom átköltöztetni a dolgaimat valamelyik egyéb régióba"
Koltoztesd csak nyugodtan...majd rajossz hogy rossz nyomon jarsz 8)
1. Senkit nem erdekel a mobilod IP cime. 2. Plane nem broadcastolja az IP cimet 8D Igy az altalad gondolt 2 technikai problema sem letezik. Be is baxna...8D
Ulj le picit es gondold at hogyan mukodhet ez a legegyszerubben...Na pont ugy mukodik. Nem egy raketa tudomany.
"Azt hiszem maradok azon a nyomon, hogy a China szerverről megpróbálom átköltöztetni a dolgaimat valamelyik egyéb régióba"
Koltoztesd csak nyugodtan...majd rajossz hogy rossz nyomon jarsz 8)