Nézegetem egy ideje a home kit-et és olvastam több leírást is, de olyat nem találtam, ami mélyebben belemenne a részletekben. Végigolvastam ezt a topicot, és több információhoz jutottam, mint eddig bárhol.
Amit szeretnék:
- biztonság. A Xiaomi biztos mindent elkövet, hogy törhetetlen legyen a rendszerük, viszont az ördög nem alszik
Lehet-e a smart home-ot xiaomi account nélkül használni, egy olyan subnet-en, ami kívülről nem elérhető? Nem akarom tudni, hogy hány fok van a konyhámban, amikor nem vagyok otthon. Néztem a Domoticz-t, aminél gondolom nincs szükség a központi egységre, csak az érzékelőkre? Ilyet csinált már valaki?
- vezérelni lámpákat. két lámpa tetszik, ezeket teljesen tudom vezérelni a home-al? Időzítve ki-bekapcsolni, állítani színhőmérsékletet/fényerőt?
https://www.gearbest.com/ceiling-lights/pp_596249.html
https://www.gearbest.com/flush-ceiling- ... 33589.html
A lámpákról nem találtam külön részt, de hátha tudja valaki: egy távirányítót több lámpához is hozzá lehet rendelni? Tehát ha a szobában van két lámpa, akkor ne kelljen már mindkettőt külön-külön vezérelni! És vajon a távirányítók csak a saját modellel mennek, vagy egy távirányító vezérelheti az összes lámpát?
- kamerák. Most egy régi Sony Ipela rendszert használok, de a mentéseit saját formátumba készíti (valami nem standard h264). Szívesen leváltanám, mert most hiába jönnek az értesítések (képpel) emailben, a onedriveomra feltöltött file-t nem tudom visszanézni mobilról... Tehát: milyen bel- és kültéri kamerákat lehet hozzákötni? Melyik kamerák tudnak smb/ftp share-re (is) menteni? (ahonnan már a gép mentené onedrive-ra). Tudnak-e a kamerák kettős módban rögzíteni? Magyarán egy kisebb bitrátájú/felbontású streamet 7/24-ben és amikor esemény/riasztás van, akkor maximum felbontásban és minőségben?
- Ha jól olvastam, akkor elsősorban ez a kínai piacra készült. Mikor várható európai bevezwtés, vagy legalább rendes angol támogatás (regionális korlátozások nélkül)? Van-e olyan funkció, amit jelenleg nem lehet használni, mert kínaiul van?
Köszönöm előre is!